Zavřít reklamu

Jak na iPhonu nastavit notifikaci na zapomenutí předmětu? Zapomínání není nic příjemného, ale nevyhýbá se asi nikomu z nás. V tomto směru vám skvěle může pomoci AirTag, připevněný na předmětu, který máte tendenci zapomínat.

AirTag od Applu skvěle fugnuje v síti služby Najít, která zahrnuje všechna Apple zařízení – iPhony, iPady i Macy. Pokud někde zapomenete předmět s AirTagem, přívěšek začne vysílat signál, který mohou zachytit zařízení v okolí a předat jeho polohu serverům Applu. Odtud se pak informace dostane k vám. AirTag vám ale dokáže poskytnout i prevenci ztráty nebo zapomenutí předmětu. U každého AirTagu si totiž můžete aktivovat upozornění na zapomenutí předmětu, díky kterému vás váš iPhone upozorní, pokud se od daného předmětu vzdálíte. Upozornění vám může přijít na iPhone, Apple Watch i na váš Mac. Díky tomu si včas uvědomíte, že jste něco zapomněli a minimalizujete tak riziko ztráty.

Jak v iOS nastavit notifikaci na zapomenutí předmětu

Aktivace upozornění na zapomenutí předmětu je snadná:

  • Na iPhonu otevřete aplikaci Najít.
  • Ve spodní nabídce klepněte na Předměty.
  • Vyberte AirTag, u kterého chcete upozornění aktivovat.
  • Sjeďte níže a klepněte na Upozornit na zapomenutí.
  • Aktivujte funkci přepínačem.
  • Pro potvrzení stiskněte Hotovo vpravo nahoře.

Při nastavování upozornění si můžete vyjmout místa, ze kterých vám notifikace nebudou chodit. Pokud si například nastavíte výjimku pro domov a zapomenete tam klíče s AirTagem, notifikaci neobdržíte.

Dnes nejčtenější

.