Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří mají tzv. děravou hlavu a často zapomínáte, tak jste rozhodně před několika měsíci ocenili příchod lokalizačního přívěšku AirTag. Ten se oproti ostatním lokalizačním přívěškům liší především v tom, že funguje v rámci sítě služby Najít, jejíž součástí jsou veškerá zařízení od Applu – ať už se jedná o iPhony, iPady či Macy. Celosvětově se tak jedná o stovky milionů jablečných zařízení, které mezi sebou mohou komunikovat a zmíněnou síť tvoří. V případě, že váš předmět opatřený AirTagem někde zapomenete, tak přívěšek začne vysílat signál, který mohou přijmout zařízení v okolí a předat jeho polohu na servery Applu, odkud se pak tato informace dostane k vám.

Jak na iPhone aktivovat upozornění na zapomenutí předmětu

Je však nutné zmínit, že AirTag vám dokáže pomoci nejenom až když je pozdě, tedy když něco ztratíte, ale dokáže ztracení také předcházet. U každého jablečného lokalizačního přívěšku si totiž můžete aktivovat skvělou funkci v podobě upozornění na zapomenutí předmětu, která vás dokáže upozornit v případě, že se od některého z předmětů vzdálíte. Tohle upozornění vám pak může přijít třeba na iPhone, anebo klidně na Apple Watch či Mac. Díky tomu se jednoduše zastavíte a uvědomíte si, že jste nejspíše někde něco nechali, takže minimalizujete možnost případného zapomenutí či rovnou ztráty. Pro aktivaci zmíněného upozornění postupujte následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Najít.
  • Jakmile tak učiníte, přejděte ve spodním menu do sekce Předměty.
  • Následně si v seznamu předmětů opatřených AirTagem najděte a rozklikněte ten, u kterého chcete upozornění aktivovat.
  • Poté se v menu přesuňte o kus níže, kde klepněte na řádek Upozornit na zapomenutí.
  • Zde už jen stačí, abyste přepínačem funkci aktivovali.
  • Nakonec stiskněte tlačítko Hotovo vpravo nahoře pro potvrzení.

Výše uvedeným postupem je tedy možné na vašem iPhonu aktivovat upozornění na zapomenutí předmětu, který je opatřený AirTagem. Při nastavování si ještě můžete nastavit výjimku, tedy místa, ze kterých vám nebude upozornění na zapomenutí předmětu chodit. Pokud si nastavíte tuhle výjimku třeba na domov, ze kterého odejdete bez nějakého předmětu, tak o této skutečnosti nebudete informováni. Na závěr jetě zmíním, že lze naprosto stejné upozornění na zapomenutí aktivovat také u Zařízení.

Dnes nejčtenější

.