Zavřít reklamu

Umělá inteligence v iOS 18 zřejmě bude mít podstatně pomalejší rozjezd než kdekdo očekával. Vyplývá to alespoň z nových zjištění velmi dobře informovaného analytika Marka Gurmana z agentury Bloomberg, který nedávno informoval třeba o tom, že řada AI funkcí bude Apple zprvu označována jako Beta či Preview. Jak se však zdá, bude hůř – ale naštěstí jen chvíli. 

Gurmanovy zdroje přišly tentokrát s tím, že kvůli celkové komplexnosti AI funkcí pro Siri z iOS 18 je třeba ještě vše dokončit a to i na základě uživatelského chování na iPhonu. To jinými slovy znamená, že se umělá inteligence z iOS 18 bude učit z vašich zvyklostí a podle nich bude následně „fungovat“. Jelikož se však jedná o extrémně složitou záležitost, Apple na WWDC údajně odhalí „jen“ jakousi myšlenkou tohoto systému s tím, že po vydání iOS 18 se bude telefon učit z vašeho chování návyky, ale ještě je nebude nikde používat. V roce 2025 má pak Apple přijít s aktualizací iOS 18, která se zřejmě s naučenými zvyklostmi propojí a celý AI chystaný AI systém založený z velké části na Siri zprovozní. 

Ačkoliv není pozdější spuštění kompletních AI funkcí na iPhonech rozhodně ničím vyloženě pozitivním, faktem je, že jsme na podobné odklady za poslední roky již zvyklí. Navíc platí, že než aby Apple danou funkci vydal nedodělanou a řádně neotestovanou, je rozhodně lepší, když si na ní uživatelé nějakou chvíli počkají, ale poté ji dostanou 100% funkční a zkrátka takovou, jakou si Apple představoval. Snad tedy nebude čekání příliš dlouhé a celý AI systém Applu se spustí hned zkraje příštího roku. 

Dnes nejčtenější

.