Zavřít reklamu

Karta sdílení je v iOS klíčovou funkcí pro sdílení fotografií, odkazů, souborů a dalšího obsahu z aplikací. Ať už chcete sdílet na sociálních sítích, posílat soubory kolegům nebo jednoduše ukládat obsah pro pozdější použití, karta sdílení vám to umožňuje snadno a rychle.

Tato karta však není statická a neměnná. Můžete si ji upravit a přizpůsobit tak, aby obsahovala přesně to, co potřebujete a usnadnila vám tak sdílení obsahu způsobem, který vám nejvíce vyhovuje.

Jak na iPhonu přizpůsobit kartu sdílení – aplikace

Kartu sdílení můžete na iPhonu přizpůsobit hned několika různými způsoby. Pojďme se nyní společně podívat, jak na to.

  • Otevřete aplikaci, ze které chcete sdílet obsah. Mohou to být Fotky, Safari, Poznámky, Soubory, a mnoho dalších.
  • Klepněte na tlačítko sdílení. Toto tlačítko se obvykle nachází v pravém horním rohu obrazovky a má podobu obdélníku se šipkou nahoru.
  • V dolní části karty sdílení přejeďte prstem doprava a klepněte na Další. Tím se otevře nabídka, kde si můžete kartu upravit.
  • Nyní v seznamu vyberte aplikaci, jejímž prostřednictvím chcete vybraný obsah sdílet.
  • Pokud chcete upravit seznam aplikací pro sdílení, klepněte na kartě se seznamem na Upravit vpravo nahoře. Nyní můžete libovolně odebírat a přidávat aplikace pro sdílení obsahu.

Kromě přidávání a odebírání aplikací z Oblíbených máte k dispozici i další možnosti:

  • Vypnutí aplikací: Můžete vypnout aplikace, které se zobrazují v kartě sdílení, ale nechcete je používat. Nejdříve je však musíte odebrat z Oblíbených. Pamatujte, že některé systémové aplikace, jako Zprávy, Mail a Knihy, nelze vypnout.

Úprava akcí

Pokud u vybraného obsahu klepnete na ikonku sdílení, zůstanete na kartě sdílení, zamíříte zcela dolů a klepnete na Upravit akce, můžete odebírat nebo naopak přidávat další akce, související se sdílením – může se jednat o přidání do seznamu četby, anotaci, tisk, a můžete zde také přidávat nebo naopak odebírat zkratky, které souvisí se sdílením obsahu, a které jste vytvořili v příslušné nativní aplikaci na vašem iPhonu. Po dokončení všech úprav stačí jednoduše klepnout na Hotovo v pravém horním rohu.

Odstranění kontaktů pro sdílení

V rámci úpravy možností sdílení můžete také odstranit kontakty, které vám systém v souvislosti se sdílením nabízí. V tomto případě zamiřte do Nastavení -> Siri a hledání -> Před hledáním, a deaktivujte položky Zobrazit návrhy a Zobrazit poslední.

Dnes nejčtenější

.