Zavřít reklamu

Operační systém iOS nabízí opravdu bohaté možnosti sdílení. Ve snaze zjednodušit a urychlit uživatelům práci nabízí iOS kromě jiného také návrhy kontaktů pokaždé, když se chystáte sdílet nějaký obsah. Ne vždy je to ale žádoucí, a navíc při těchto návrzích hrozí, že omylem zašlete odkaz někomu jinému. Co dělat?

Pokud vás už nebaví vidět obličeje některých kontaktů pokaždé, když chcete sdílet fotografii, aplikaci, webovou stránku nebo něco jiného na iPhonu, můžete nechat některé nebo všechny kontakty zmizet. Mít navržené kontakty v horní části listu sdílení na iPhonu může být pohodlné, ale všechny ty obličeje, monogramy a Memoji mohou nabídku sdílení znepřehlednit. A co je důležitější, jejich přítomnost může prozradit, s kým jste v poslední době chatovali a prostřednictvím jakých aplikací, nemluvě o tom, že se mohou objevit na všech snímcích obrazovky a nahrávkách obrazovky, které pořídíte. Naštěstí existuje způsob, jak celou tuto řadu návrhů odstranit – jen to není hned na první pohled zřejmé.

Skrytí vybraných kontaktů

Chcete-li skrýt jednotlivé kontakty, jednoduše je dlouze stiskněte na listu sdílení a vyberte možnost Nabízet méně. To ovlivní samotný kontakt, takže bez ohledu na to, jaká aplikace byla označena na ikoně kontaktu – Mail, Zprávy, Messenger, Slack atd. – uvidíte tuto osobu méně v návrzích listu sdílení. Může se nicméně stát, že se vám navrhovaný kontakt začne opět zobrazovat, a vy budete muset výše uvedený postup zopakovat.

Odstranění všech kontaktů z listu sdílení

Další možností je zcela se zbavit návrhů kontaktů z listu sdílení. Tento krok vám sice může nepatrně prodloužit celý proces sdílení, odměnou vám ale bude výrazně přehlednější sekce sdílení, nemluvě o tom, že zcela eliminujete riziko sdílení obsahu někomu, komu jej určitě nechcete odeslat. Pokud tedy chcete odstranit všechny kontakty z listu sdílení, stačí se držet následujících pokynů.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Siri a hledání.
  • Zamiřte o něco níže do sekce s názvem Před hledáním.
  • Deaktivujte položku Zobrazit návrhy.
  • V případě, že nechcete mít na listu sdílení ani nedávné kontakty, deaktivujte také položku Zobrazit poslední.

Dnes nejčtenější

.