Zavřít reklamu

Nativní aplikace Kontakty slouží k ukládání vizitek všemožných lidí, se kterými se setkáme a chceme na ně mít k dispozici kontakt. Už dávno se do jednotlivých karet neukládají pouze jména a telefonní čísla, ale také e-maily, adresy, narozeniny, názvy firem a mnoho dalšího. V posledních letech nativní aplikace Kontakty zůstala prakticky nezměněná, což byla rozhodně škoda, jelikož nenabízela žádné funkce navíc. Naštěstí si to ale Apple uvědomil a v iOS 16 přišel s přepracovanými Kontakty, ve kterých přibylo hned několik skvělých vychytávek a možností. Na našem magazínu se jim samozřejmě věnujeme, abyste je mohli využívat naplno.

Jak na iPhone rychle sdílet kontakt

V případě, že chcete na vašem iPhonu sdílet kontakt, tak se nejedná o nic složitého – stačí, abyste ho klasicky našli, otevřeli, a poté klepnuli na příslušné tlačítko pro sdílení. Kontakty v iOS 16 však nabízí rozšířenou možnost pro práci jednotlivými kontakty, takže je můžete mimo jiné také různě přesouvat v rámci systému. Pokud byste tedy chtěli rychle sdílet kontakt jiným než klasickým způsobem, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Kontakty.
    • Případně můžete otevřít aplikaci Telefon a dole se do sekce Kontakty přesunout.
  • Následně si najděte v seznamu kontaktů ten kontakt, který chcete sdílet.
  • Poté prstem jedné ruky na tomto kontaktu podržte prst, po haptické odezvě s ním kousek pohněte a i nadále jej držte na displeji.
  • Následně se prstem druhé ruky přesuňte tam, kde chcete kontakt vložit či sdílet, a poté jej zde pusťte.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu rychle sdílet kontakt. Tímto způsobem je možné kontakt přesunout prakticky kamkoliv, například do aplikace Zprávy, Poznámky a další. Bohužel, aktuálně lze takto s kontakty pracovat jen v rámci nativních aplikací, aplikace třetích stran tento způsob nepodporují. Stejným způsobem lze také rychle přesouvat jednotlivé kontakty do vytvořených seznamů, což opět může přijít vhod.

Dnes nejčtenější

.