Zavřít reklamu

iOS 18 bude dost možná nejzásadnější aktualizací, kterou za poslední roky Apple světu představil.  Nálož novinek, kterou by měl tento systém přinést, by totiž měla být dle všeho obrovská, přičemž další novinky se pomalu ale jistě dostávají na veřejnost i nyní. S odhalením další přišel před pár hodinami například velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu. 

Zdroje Gurmana přišly tentokrát konkrétně s tím, že iOS 18 přinese zbrusu nový režim naslouchátek, který po aktivaci promění AirPods Pro z klasických sluchátek právě na naslouchátka. Díky této novince je tedy bude možné využít k zesílení zvuků v případě sluchového postižení, což je rozhodně vítaná novinka – tím spíš, když bude dostupná všem bez nutnosti lékařského předpisu či čehokoliv podobného. 

Jak kvalitě bude vše fungovat se sice dozvíme až v červnu na WWDC, dá se nicméně předpokládat, že mikrofon z AirPods bude snímat okolní zvuky, které bude firmware ve sluchátkách následně zesilovat a posílat je tak do zvukovodu hlasitější a tedy i slyšitelnější. Apple tedy opět potvrdí svá dřívější slova ohledně toho, že mu na zdraví jeho uživatelů velmi záleží a chce jim s ním co nejvíce pomáhat. 

Dnes nejčtenější

.