Zavřít reklamu

Nový zákon o digitálních trzích, který začal na území Evropské unie platit ve středu 6. března, toho v iOS změní víc než se zprvu předpokládalo. Apple totiž zveřejnil nový dokument s názvem „Apple’s Non-Confidental Summary of DMA Compliance Report“, ve kterém informuje o veškerých změnách iOS na území EU, které zavedl, zavádí či zavádět bude. A tím de facto i oficiálně oznámil první novinku pro iOS 18. 

V dokumentu se totiž lze dočíst mimo jiné to, že do března 2025 plánuje Apple v iOS na území EU zavést možnost změnu výchozí navigační aplikace z Apple Maps na jinou, tedy například Google Maps, Mapy.cz a tak podobně. Ve výsledku se tedy bude jednat o tutéž možnost, která dorazila v iOS 17.4 u výchozího internetového prohlížeče, přičemž je velmi pravděpodobné, že naprosto stejně bude tedy vypadat i výběr výchozí navigační aplikace.

Zatímco jednoduchá možnost volby výchozího prohlížeče po aktivaci telefonu či jeho aktualizaci přišla mnoha jablíčkářům zbytečná, v případě navigační aplikace se bude jednat zaručeně o velmi příjemnou věc. Přeci jen, na Apple Maps se snáší i v dnešní době spousta kritiky, jelikož je mnoho jablíčkářů vnímá v porovnání s Google Maps jako vyloženě slabé. Dá se proto očekávat, že právě možnost nastavení bude velmi vítána. 

Dnes nejčtenější

.