Zavřít reklamu

Pokud na iPhonu či iPadu využíváte nativní aplikaci Kalendář, tak jste si možná všimli, že při vytváření nových událostí (a dalších akcích) se vždy defaultně označí nějaký kalendář. Ve většině případech se jedná o rodinný kalendář, který však uživatelé nevyužívají tak často, jako například ten domácí či pracovní. Vy tak při tvorbě události musíte kalendář změnit. A když jej náhodou omylem nezměníte, tak přijde celé vaší rodině upozornění na nějakou událost, což nemusí být v některých případech úplně vhodné. Pojďme se společně podívat na to, jak lze na iPhonu či iPadu tento výchozí kalendář změnit.

Jak na iPhonu změnit výchozí kalendář

Většina z vás by jistě očekávala, že lze nastavení výchozího kalendáře změnit v aplikaci Kalendář. Opak je však v tomto případě pravdou. Pokud chcete výchozí kalednář v iOS či iPadOS změnit, tak se musíte přesunout do nativní aplikace Nastavení. Jakmile se zde ocitnete, tak sjeďte o kus níže k sekci s nativními aplikacemi, kde lokalizujte a otevřete kolonku s názvem Kalendář. Poté, co tak učiníte, tak v této sekci stačí sjet úplně dolů, kde se nachází několik funkcí a přepínačů pod sebou. V této kategorii tapněte na možnost Výchozí kalendář, kde už si poté stačí ze seznamu vybrat, který kalendář chcete jako výchozí nastavit. Po zaškrtnutí výchozího kalendáře můžete nastavení opustit.

V této sekci nastavení si mimo volby výchozího kalendáře můžete nastavit hned několik dalších funkcí – například přepsání časového pásma, alternativní kalendáře, zobrazování čísel týdnů, synchronizaci, výchozí časy upozornění, začátek týdne a mnoho dalších. Pokud vám tedy v nativní aplikaci Kalendář něco nevyhovuje, s velkou pravděpodobností najdete to, co potřebujete změnit, právě v Nastavení -> Kalendář.

Dnes nejčtenější

.