Zavřít reklamu

Navigační aplikace Waze se těší ve světě již mnoho let velké popularitě. Na té sice před časem mírně ubral Google, který Waze koupil a následně začal některé jeho funkce implementovat do svých Google Maps, nicméně i přesto má Waze stále obrovskou členskou základnu, která jeho uživatelům zpříjemňuje cestování díky možnosti nahlásit nejrůznější situace na cestě. Aby navíc bylo Waze ještě využitelnější, oznámilo čerstvě na svém blogu hned 5 poměrně zásadních vylepšení, které určitě na cestách oceníte.

Získejte pomoc při navigaci na složitých kruhových objezdech

Kruhové objezdy mohou být někdy velmi matoucí, zejména pokud se nacházíte na frekventovanějších místech s víceproudými objezdy. S pomocí místních členů komunity Waze nyní jasně uvidíte, kdy na něj vjet, který jízdní pruh zvolit a kde vyjet, abyste nezmeškali odbočení. Tento měsíc se novinka celosvětově rozšíří pro uživatele systému Android a později v tomto roce pro uživatele systému iOS.

Pomozte zajistit bezpečnost prvních záchranářů na své trase

Nyní můžete být předem upozorněni na to, že na vaší trase zastavují vozidla záchranné služby, například sanitka, abyste mohli podle potřeby upravit svou jízdu – a zajistit tak větší bezpečí pro vás i první záchranáře. Díky informacím od našich partnerů Waze for City je tato aktualizace nyní k dispozici řidičům v USA, Kanadě, Mexiku a Francii na systémech Android a iOS, další země budou brzy k dispozici.

Už nikdy nepřehlédnete značku omezující rychlost

Nikdo nemá radost z pokuty za překročení rychlosti. Díky aktuálním informacím Waze o rychlostních limitech po celém světě se vám nově začnou zobrazovat upozornění, když se na vaší trase sníží rychlostní limit, takže budete mít více času zpomalit a bezpečně se přizpůsobit měnícím se podmínkám na silnici. Tato funkce se tento měsíc celosvětově rozšíří na všechny uživatele systémů Android a iOS.

Ještě lepší znalost cesty

Waze vás již nyní upozorňuje na nebezpečí, jako jsou výmoly, železniční přejezdy a špatné počasí. Nyní díky komunitě řidičů Waze, kteří pravidelně aktualizují mapu, dostanete také včasná upozornění na ostré zatáčky, rychlostní nerovnosti a mýtné brány, abyste byli připraveni a mohli jet plynuleji a bezpečněji. Tato upozornění se nyní celosvětově zavádějí pro všechny uživatele systémů Android a iOS tento měsíc.

Zobrazte si užitečné informace o svých oblíbených trasách

Mnoho řidičů Waze říká, že na často navštěvovaná místa, jako je domov nebo práce, jezdí raději po svých oblíbených trasách, i když nejsou nejrychlejší. Od tohoto měsíce Waze usnadňuje zobrazení informací o vašich obvyklých trasách, včetně živých dopravních aktualizací a zpoždění na cestě. Tyto informace můžete využít k rychlému porovnání svých oblíbených tras s alternativními trasami a vybrat si tu, která vám vyhovuje. Tato aktualizace se tento měsíc celosvětově rozšíří na systémy Android a iOS.

Dnes nejčtenější

.