Zavřít reklamu

Ještě před pár měsíci se sice jevil chystaný iOS 18 jako další relativně nudná aktualizace, v současnosti se však již jeví přesně opačně. Nálož úniků informací, které se na nás v posledních týdnech valí ze všech stran, jej totiž líčí jakožto jednu z nejambicióznějších aktualizací, které kdy Apple vytvořil, přičemž ve stejném duchu hovoří i přímo inženýři, kteří se na vývoji iOS 18 podílí.

S vývojáři pracujícími v současnosti na iOS 18 měl hovořit konkrétně velmi spolehlivý reportér Mark Gurman z Bloombergu, jehož zdroje se v posledních letech ukazují jakožto jedny z nejpřesnějších v Apple světě. Vývojáři systému pak měly Gurmanovi říci, že je iOS 18 největší modernizací operačního systému iOS v jeho dosavadní historii, čímž potvrdili dřívější velkolepé předpovědi ohledně plejády zajímavých novinek. Jednat se má o řadu funkcí založených na umělé inteligenci, které mají mnoho úkonů na iPhonech výrazně zjednodušit. Dlouhé texty v Safari či jiných aplikacích má například AI zesumarizovat do pár bodů, dále navrhne odpovědi na maily a zprávy, automaticky vytvoří události v kalendáři právě na základě příchozích zpráv a tak podobně.

Gurman se bohužel od vývojářů nedozvěděl žádné větší detaily ohledně novinek v iOS 18 jako takových, nicméně kromě řady nových AI funkcí se ve světě již nějakou dobu šušká i o určitém redesignu systému. Je však otázkou, zda se bude jednat o tak velký skok, jaký si Apple dovolil při přechodu z iOS 6 na iOS 7, nebo zda se bude jednat jen o menší úpravy vzhledu některých prvků systému. Tak či tak, redesign by měl údajně vycházet z designu operačního systému visionOS, pro který jsou typická poloprůhledná okna aplikací či kulaté ikony.

Telegram VisionOS 3

Dnes nejčtenější

.