Zavřít reklamu

Poté, co Apple představil v loňském roce nový operační systém visionOS a před několika lety pak iPadOS, chystá podle všeho vydání dalšího nového operačního systému. Vyplývá to alespoň z kódu nedávno vydané 1. bety tvOS 17.4, který obsahuje zmínky o doposud nepředstaveném a tedy logicky an nevydaném systému „homeOS“. 

V tuto chvíli není jasné, v čem přesně by měl homeOS běžet, avšak v minulosti jsme o vývoji tohoto systému již párkrát slyšeli v souvislosti s vývojem produktů pro chytrou domácnost, na kterých má kalifornský gigant pracovat. Jednat se má například o HomePod s displejem pro zobrazování důležitých notifikací nebo o displej určený primárně pro ovládání chytré domácnosti postavené na HomeKitu. Spekuluje se rovněž o novém typu Apple TV, která by měla být zkombinována s HomePodem a svým způsobem by tedy měla zastávat jak roli multimediálního centra, tak i roli soundbaru. Zkrátka a dobře, smart home produktů má mít kalifornský gigant rozpracováno víc než dost a právě homeOS by je mohl pohánět. 

Právě s ohledem na to, že o homeOS slýcháme již relativně dlouho, nelze v tuto chvíli s jistotu říci, zda jej lze očekávat v brzké době, nebo se jedná opět jen o pomyslný výkřik do tmy. Nicméně vzhledem k tomu, že HomePod s displejem nemá být příliš daleko představení, hypoteticky bychom se mohli představení homeOS dočkat již relativně brzy. 

Dnes nejčtenější

.