Zavřít reklamu

Jestli mají v současnosti nedávno představené Samsungy Galaxy S24 v něčem oproti iPhonům navrch, pak je to jejich vskutku perfektní antireflexní vrstva, díky které je tak čitelnost displeje na slunci či obecně světle viditelně lepší než v případě iPhonů. Jak se však nyní zdá, Apple se v tomto směru nechce v žádném případě nechat zahanbit a na příští rok proto už chystá vylepšení, které bude řešení od Samsungu nejenže konkurovat, ale dost možná jej i překoná. 

Podle čerstvého úniku informací, o který se postaral přední leaker Instant Digital, vyvíjí Apple v současnosti speciální „supertvrdou antireflexní vrstvu“, která má být velmi odolná vůči poškrábání a zároveň má zlepšit zobrazování obsahu na světle díky svým antireflexním vlastnostem. S trochou nadsázky se tak dá říci, že Apple vyvíjí jakýsi Ceramic Shield na steroidech, jelikož odolnost displejů iPhonů by měla opět o něco povyrůst a to právě v kombinaci s lepšími antireflexními vlastnostmi. Jen pro představu, nynější řešení Samsungu má podle něj snižovat odrazivost skla až o 75 % ve srovnání se standardním skleněným povrchem. 

Pokud se Applu vývoj novinky podaří dotáhnout do finiše, což je vzhledem k jeho dlouholeté spolupráci s Corningem, který dodává nyní skla i právě Samsungům Galaxy S24, velmi pravděpodobné, pak nás v příštím roce čeká solidní displejová revoluce. I kdyby totiž Apple zlepšil skutečně jen antireflexní vrstvu, čitelnost displeje bude v porovnání s dosavadními iPhony na světle výrazně lepší a uživatelé tedy tento upgrade rozhodně pocítí. Je tedy vskutku na co se těšit. 

Dnes nejčtenější

.