Zavřít reklamu

Poté, co jsme se před dvěma lety dočkali odhalení nového operačního systému iPadOS coby upravené verze iOS pro iPady se zřejmě již příští týden dočkáme odhalení dalšího podobného kroku. Kalifornský gigant totiž zveřejnil novou pracovní nabídku pro softwarové inženýry, kteří se chtějí věnovat práci na rozvoji Apple Music na jeho platformách, na čemž by nebylo na první pohled nic až tak zajímavého, kdyby ovšem mezi platformami nebyl hned dvakrát uveden homeOS. 

Ačkoliv inzerát o operačním systému homeOS nic konkrétního neříká, jednat by se dle něj mělo o mobilní systém. Jako nejpravděpodobnější vysvětlení se pak v tuto chvíli jeví to, že je homeOS “jen” přebrandovanou verzí doposud de facto nepojmenovaného operačního systému pro HomePod, který vychází právě z mobilních OS Applu – zprvu to byl iOS, nyní tvOS. Jako nepravděpodobné se pak naopak jeví představení univerzálního systému pro produkty chytré domácnosti, jelikož mezi ty lze v současnosti zařadit kromě HomePodů jen Apple TV, o jejímž samostatném operačním systému tvOS se však v inzerátu hovoří.

Plány Applu ale mohou být samozřejmě daleko velkolepější než jen konečně udělat pořádek v označení systému pro HomePod. homeOS by totiž mohl čistě teoreticky být i nový multiplatformní systém, který bude Apple využívat v budoucnu u všech svých produktů chytré domácnosti. Právě na ty se totiž hodlá podle mnoha úniků informací výhledově zaměřit a nebylo by proto přespříliš překvapující, kdyby do toho začal “šlapat” minimálně z hlediska OS již nyní. Vše však ukáže až čas a pravděpodobně už příští pondělí, na které připadá úvodní Keynote letošní WWDC. 

Dnes nejčtenější

.