Zavřít reklamu

Do představení nové generace iPhonů sice zbývá ještě mnoho času, stejně jako do odhalení iOS 18 a dalších nových verzí operačních systémů Applu, portálu MacRumors se však díky jejich zdrojům přesto nyní podařily zjistit zajímavé informace související s těmito novinkami. Konkrétně se díky rané verzi iOS 18, ke které měli přístup zdroje výše zmíněného portálu, dozvídáme o jedné z nejzásadnějších změn pro iPhony 16 (Pro). 

Raná verze iOS 18 má podle zdrojů obsahovat zmínky o celkem čtyřech nových iPhonech „šestnáctkové“ řady. Jednotlivé modely v ní vystupují konkrétně pod označeními:  

  • D47 – iPhone 16
  • D48 – iPhone 16 Plus
  • D93 – iPhone 16 Pro
  • D94 – iPhone 16 Pro Max

Co je však daleko důležitější a zásadnější, v kódu iOS 18 se u všech iPhonů hovoří o stejném čipu s označením t8140 Tahiti. Totéž v bledě modrém přitom platilo i před lety, kdy Apple nasazoval do svých iPhonů stejné čipy, které od sebe jen odlišoval počtem grafických jader. Zdá se tedy, že po dvou letech nasazování rozdílných čipů ve stejném ročníku iPhonů, kdy například letos disponují iPhony Pro čipy A17 Pro a iPhony 15 „jen“ A16 Bionic, se tak Apple opět vrací ke své dřívější strategii. S ohledem na zavedení označení „Pro“ pro čip používaný v iPhonech řady Pro se pak dá očekávat, že příští generaci svého „áčkového“ čipu – tedy A18 – rozdělí na A18 pro základní iPhony a A18 Pro pro iPhony Pro. Odlišnost zde pak bude prakticky 100% stejně jako dříve primárně v počtu grafických jader, které se starají o grafický výkon. 

Dnes nejčtenější

.