Zavřít reklamu

Podle nově aktualizovaného dokumentu podpory společnosti Apple podporuje 24″ iMac s čipem M3 vysokoimpedanční sluchátka. Vestavěný 3,5mm konektor na levé straně stroje z cupertinské dílny je vybaven detekcí impedance a adaptivním výstupním napětím. Počítač má nyní vylepšený D/A převodník s podporou vzorkovací frekvence až 96 kHz, což uživatelům s kompatibilními sluchátky umožňuje užívat si zvuk ve vysokém rozlišení.

Byla by však chyba si myslet, že je iMac M3 prvním počítačem z dílny Applu, který podobnou věc podporuje. Pravda je totiž taková, že podpora této technologie je již u Maců relativně solidně rozšířená. Níže naleznete seznam všech počítačů s podporou vysokoimpedančních sluchátek od společnosti Apple:

  • iMac představený v roce 2023
  • MacBook Air uvedený v roce 2022 a pozdější
  • MacBook Pro z roku 2021 a pozdější
  • Mac mini 2023
  • Mac Studio uvedený v roce 2022 a pozdější
  • Mac Pro 2023

Nový iMac nyní vstupuje na trh poté, co byl minulý týden představen na akci Applu „Scary Fast“. Mezi jeho hlav í novinky patří čip M3, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. Nový all-in-one cupertinského giganta zdědil design svého předchůdce a je tak po této stránce stejný jako model z roku 2021 s čipem M1. Z prvních zahraničních recenzí nicméně vychází tento stroj velmi slušně. Přeskočení čipu M2 a tedy rovnou přijetí M3 z něj totiž dělá oproti jeho původní verzi podstatně svižnější zařízení, které více odpovídá standardům dnešní doby. Snad jediný výraznější háček je v jeho operační paměti, která se v základu zastavila na 8GB, což není moc. Apple však toto rozhodnutí obhajuje slovy, že jeho počítače pracují s operační pamětí jinak než PC s Windows či Linuxem a tedy že je jeho 8GB je ekvivalentem 16GB operační paměti konkurence.

Dnes nejčtenější

.