Zavřít reklamu

Včerejší oznámení druhé podzimní Keynote bylo ze strany Applu pro mnoho lidí nemalým překvapením. Jednak proto, že jsme se o tomto plánu dozvěděli prakticky jen s dvoudenním předstihem díky zdrojům reportéra Marka Gurmana, ale taktéž proto, že pro svou konferenci zvolil Apple velmi netradiční čas. Začne totiž v pondělí 30. října v 17:00, avšak tento termín platí pro USA. Kvůli časovému posunu totiž u nás odstartuje až v úterý 31. října od 1:00 ráno. Právě prazvláštní termín v kombinaci s heslem „Scary Fast“ na pozvánce a nynější produktovou nabídkou proto vyvolává otázky, čeho všeho se příští týden dočkáme. 

O programu Keynote příští týden zatím víme vlastně jen to, že se bude točit okolo Maců, přičemž i to máme potvrzeno „jen“ nepřímo skrze ikonu Finderu, ve kterou se mění logo Applu na pozvánce. Právě o nových Macích však v předešlých dnech mluvil i reportér Mark Gurman z Bloombergu, tudíž se jejich příchod zdá být víceméně jasným. Gurman je alespoň podle několika svých tweetů přesvědčen, že se o úplně komorní akci jednat nebude. Je dle něj naprosto jasné, že si zde svou premiéru odbude minimálně jeden nový čip rodiny Apple Silicon. Kdyby totiž Apple uspořádal Keynote, na které ukáže jen upgrade iMacu z M1 na M2, byl by ve světě pro smích. Daleko pravděpodobnější je tak odhalení M3, který následně nasadí právě do 24“ iMacu a pravděpodobně i do 13“ MacBooku Pro. 

Gurman však zachází ve svých předpovědích ještě dál a připomíná, že Apple relativně nedávno začal intenzivně testovat MacBooky Pro s čipy M3 Pro a M3 Max. Je tudíž možné, že dorazí i ty. S jeho slovy souhlasí i další velmi přesný Apple analytik ve formě Ming-Chi Kua, dle kterého je podstatně pravděpodobnější představení více čipů než jen základního M3. I on tedy očekává příchod M3, M3 Pro a M3 Max. Ostatně, Pro a Max by i krásně podtrhly slogan pozvánky „Scary Fast“, jelikož je velmi pravděpodobné, že mezigeneračně zrychlí poměrně citelně. Počítá se u nich totiž s přechodem z 5nm na 3nm výrobní proces. Jasněji ale budeme mít až příští týden. 

Dnes nejčtenější

.