Zavřít reklamu

Před malou chvílí Apple oznámil, že od nynějška zdražuje své služby Apple Arcade, Apple TV+ a Apple One, tedy balíček s několika předplatnými službami za zvýhodněnou cenu. Zdražení se sice zatím týká jen USA, což si ostatně můžete ověřit sami pohledem na české ceny, které svítí na oficiálních stránkách Applu, ale je zřejmě jen otázkou času, kdy zdražení doputuje i do dalších částí světa. 

Apple zdražoval své služby už loni, přičemž tehdy nebylo navýšení cen vyloženě výrazné, na druhou stranu však ani zanedbatelné. Apple Music totiž tehdy o jeden dolar u individuálního předplatného a o dva u rodinného, Apple TV+ o dva dolary u měsíčního a o dvacet u ročního a co se týče Apple One, zde se zdražovalo v případě balíčku pro jednotlivce o dva dolary, u rodiny o tři dolary a v případě Premier balíčku o 3 dolary. V přepočtu jsme se tedy tehdy bavili o nárůstu mezi 25 až 75 Kč. Nyní pak ceny povyskočily následovně:

Služby

  • Apple TV+: $6.99 měsíčně → $9.99 měsíčně
  • Apple Arcade: $4.99 měsíčně → $6.99 měsíčně
  • Apple News+: $9.99 měsíčně → $12.99 měsíčně (u nás nedostupné

Apple One

  • Individuální: $16.95 měsíčně → $19.95 měsíčně
  • Rodinný: $22.95 měsíčně → $25.95 měsíčně
  • Premier: $32.95 měsíčně → $37.95 měsíčně (u nás nedostupné)

Jak tedy můžete sami vidět, ceny opět povyskočily o 2 až 3 dolary, přičemž největší skok zaznamenal Premier balíček u Apple One a to konkrétně o 5 dolarů. Ten je však u nás nedostupný. Budeme-li tedy brát v potaz primárně 2 až 3 dolary, bavíme se o zdražení kolem 46 až 69 Kč. To sice také není na první pohled moc, nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o druhé zdražení za rok, už to člověk v součtu pozná. Doufejme tedy, že se v ČR zdražovat nyní nebude, když se u hardwaru nyní naopak zlevňovalo.

Dnes nejčtenější

.