Zavřít reklamu

Během dnešního dne oznámil ministr kultury Baxa, že se jednak zvýší koncesionářské poplatky, ale především také to, že se nově budou týkat každého, kdo vlastní počítač, tablet nebo mobilní telefon, který umožňuje vysílání ČT nebo Českého rozhlasu přehrávat.

Od nového roku tak bude muset každá domácnost, jenž vlastní televizor, přijímač pro radiové vysílání, autorádio, počítač, tablet nebo smartphone, platit měsíčně 160 Kč za ČT, respektive 55 Kč za Český rozhlas. Poplatek je vždy počítán za domácnost, je tedy jedno, zda vlastní 50 přístrojů umožňujících příjem vysílání nebo jeden, vždy platí stejný poplatek. To, že jste si nikdy v životě Český rozhlas nepustili, je pak pouze váš problém a platit musíte stejně. Předplatné pro ČT, za které se dá předplatit měsíčně nějaká zajímavá streamovací služba, pak taktéž musíte hradit, ačkoli z našich peněz poté ČT určuje, jaké pořady bude vysílat a koncesionářské poplatky tak slouží například k hrazení seriálů, jako je Zlatá mládež.

Jako majitel médií, která měsíčně dle auditovaného měření Netmonitor čte 1,75 milionu unikátních uživatelů, bych si dovolil jen dodat, že mi přijde zvláštní, že stát určuje, že povinně musí obyvatelé této země platit kromě daní také poplatek za ČT a rozhlas a nijak nereflektuje, že v dnešní době tato média již v podstatě nemají schopnost konkurovat ostatním médiím. Například informace v době COVIDu přinášely mnohem rychleji a spolehlivěji Novinky.cz, než všechny weby a vysílání ČT dohromady.

Dnes nejčtenější

.