Zavřít reklamu

Známý analytik Ross Young ze společnosti Display Supply Chain Consultants se včera podělil o svá očekávání stran prvních modelů MacBooků Pro s OLED displeji a uvedl, že tyto jsou stále od uvedení na trh vzdáleny nejméně tři roky.

Na webináři o displejích, který pořádal Woo Jin Ho z Bloomberg Intelligence, Young vyjádřil své přesvědčení, že partnerům společnosti Apple v dodavatelském řetězci potrvá několik let, než vybudují výrobní kapacity pro masovou produkci OLED panelů velikosti notebooku, pročež nepředpokládá, že by modely MacBook Pro s OLED displeji byly uvedeny na trh dříve než v roce 2026 nebo 2027, čímž potvrdil svůj již dříve avizovaný časový rámec.

Oproti současným modelům MacBooků Pro s LCD obrazovkami by mezi výhody technologie OLED patřil vyšší jas i vyšší kontrastní poměr s větší hloubkou černé nebo také lepší energetická účinnost, díky níž bychom se mohli dočkat delší výdrže baterie.

Jak se všeobecně proslýchá, Young zopakoval, že příští generace modelů iPadu Pro, jež se na trhu objeví v roce 2024, bude vybavena OLED displeji. Pro modely iPadu Air i iPadu mini by to mohlo platit až v roce 2026, pročež Young potvrdil, že tato zařízení zůstanou i příští rok u displejů LCD.

Ross Young je již několik let spolehlivým zdrojem informací týkajících se displejů budoucích produktů společnosti Apple, a to s velmi přesnými výsledky. Většina jeho předpokladů se tak při jejich uvedení potvrdí.

Dnes nejčtenější

.