Zavřít reklamu

MacBook Pro 2016 concept icon

Podle nejuznávanějšího analytika Ming-Chi Kua z KGI, který například před samotným představením prozradil, že Apple vydá 12″ MacBook nebo jaký přesně bude iPhone 6. Od Kua se nyní dozvídáme, že kalifornská společnost plánuje na podzim ukázat světu zcela nový MacBook Pro s přepracovaným designem. Nový MacBook Pro by měl být výrazně tenčí a lehčí, ale také by měl disponovat speciálním dotykovým OLED displejem, který by měl být umístěn nad samotnou klávesnicí. K čemu by ale byl takový OLED panel opravdu dobrý?

Nový OLED displej by mohl být zkombinovaný s novou klávesnicí, kterou Apple použil u nového 12″ Retina MacBooku. Díky tomu by se mohla snížit samotná tloušťka připravovaného MacBooku Pro. Už při představení původního iPhonu Steve Jobs řekl, že dotyková plocha je mnohem lepší než tlačítka.

Aktuálně na klávesnici u MacBooku Pro nalezneme 12 funkčních kláves, které jsou přesně naprogramovány tak, aby například otevřeli Launchpad, upravili jas obrazovky nebo spustili skladbu. Jsem si téměř jistý, že minimálně jednu z nich jste skoro nikdy nepoužili. Jednou z funkcí OLED displeje by mělo být přiřazení funkce k dané klávese. Což znamená, že byste si mohli přednastavenou funkci změnit například na otevírání oblíbené aplikace, konkrétní složky nebo webové stránky.

IMG_0429-1-780x520

Dotyková OLED plocha tedy zjednodušeně řečeno dokáže zobrazovat různé ikony. Podle několika analytiků by se funkční klávesy měnily, pokud by uživatel spustil například nějakou aplikaci. To by se hodilo například ve Photoshopu nebo ve Zprávách. V případě Photoshopu, by se při spuštění klávesy ihned změnili na grafické nástroje. Stisknutím jedné klávesy byste tak mohli aktivovat gumu nebo lupu. Ve zprávách byste mohli jednoduše přepínat mezi různými oblíbenými kontakty nebo stisknutím jednoho tlačítka byste vytvořili novou zprávu.

Apple vlastní jednoznačně stovky patentů, které popisují mnoho způsobů, jak by mohla OLED klávesnice v MacBooku Pro fungovat. V červenci roku 2011 si Apple také patentoval celodotykovou klávesnici. Je nutno však podotknout, že Apple aktuálně vlastní stovky patentů, které zatím nikdy nepoužil. Ale všichni doufáme, že OLED displej nad klávesnicí použije.

IMG_0430-780x520

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.