Zavřít reklamu

S Apple produkty (ale samozřejmě nejen s nimi) se pojí jistá nostalgie, která i ze starších a v praxi nepoužitelných modelů dělá lákavé a vysoce ceněné kousky. Hodnota vždy stoupá o to více, když se jedná o vzácný produkt v neporušeném balení – jako například 4GB původní iPhone, který nyní míří do aukce.

Na začátku roku jsme byli svědky vzestupu a poklesu cen zapečetěných originálních iPhonů v aukcích. V červenci však velmi vzácný 4GB model ztrojnásobil dosavadní rekord, když se vydražil za neuvěřitelných 190 000 dolarů. Nyní je k mání další z čím dál hůře dostupných zapečetěných originálních iPhonů s kapacitou 4 GB – podaří se mu překonat hranici 200 000 dolarů? Originální iPhone s kapacitou úložiště 4GB je cennější a vzácnější než běžnější 8GB verze, a to proto, že Apple vyráběl model s menší kapacitou pouze dva měsíce, takže neotevřených kusů je velmi málo.

Aukční rekord za vydražený zapečetěný originální iPhone s kapacitou 8 GB je 63 000 USD, což je třetina částky, za kterou se letos v létě prodala 4GB varianta. Aukční síň RR Auction, pod jejíž taktovkou probíhá dražba zmíněného zapečetěného 4GB iPhonu, původně nastavila odhad ceny na relativně skromných 20 tisíc dolarů, tohoto milníku ale iPhone téměř dosáhl v průběhu prvních pár hodin po spuštění aukce. Příhozy jsou otevřené do 23. září, a pokud se bude cena i nadále zvyšovat svižným tempem, má tento vzácný kousek velkou šanci překonat dosavadní rekord.

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.