Zavřít reklamu

Spolu se zveřejněním výsledků Applu za 3. čtvrtletí 2023 Tim Cook vyzdvihuje investice společnosti do technologií generativní umělé inteligence. V rozhovoru pro agenturu Reuters Cook uvedl, že Apple „již několik let provádí výzkum v širokém spektru technologií AI, včetně generativní umělé inteligence“.

To je od Cooka, který se dříve vyhýbal vyjádřením ke generativní AI, pozoruhodný komentář. V květnu Cook sice ocenil potenciál umělé inteligence, zároveň však ale uvedl, že existují „problémy, které je třeba vyřešit“. V posledním rozhovoru generální ředitel jablečné společnosti zdůraznil, že Apple hledá způsoby, jak integrovat technologie AI, včetně generativní umělé inteligence, do svých produktů způsobem, který může „obohatit životy lidí“.

„Již několik let provádíme výzkum v širokém spektru technologií umělé inteligence, včetně generativní AI. Hodláme i nadále investovat, inovovat a zodpovědně rozvíjet naše produkty pomocí těchto technologií, abychom pomohli obohatit životy lidí,“ sdělil Cook. „Je zřejmé, že investujeme hodně, což se projevuje ve výdajích na výzkum a vývoj…,“ zmínil ještě šéf Applu v souvislosti s výsledky společnosti.

Také agentura Reuters poukazuje, že výdaje firmy v tomto ohledu vzrostly během 3. čtvrtletí 2023 na 22,61 miliardy dolarů, což je o 3,12 miliardy více než ve stejném období loňského roku.

V rámci posledního interview pro CNBC Cook tento výzkum umělé inteligence společnosti Apple vyzdvihl takto: „AI a ML považujeme za základní klíčové technologie. A jsou prakticky zabudovány do každého produktu, který vytváříme,“ řekl. „Na výzkumné bázi se umělou inteligencí a strojovým učením, včetně generativní AI, zabýváme již několik let.“

Agentura Bloomberg uvedla, že společnost Apple interně testuje se zaměstnanci chatbota založeného na generativní AI, často označovaného jako AppleGPT. Společnost údajně „hodlá v příštím roce učinit významné oznámení s AI související“, ovšem prozatím není jasné, co se pod tímto příslibem může skrývat.

Dnes nejčtenější

.