Zavřít reklamu

Na stránkách našeho magazínu vás opakovaně informujeme o tom, jak nejrůznější zařízení do Applu pomáhají vylepšovat – a v některých případech přímo zachraňovat – lidské životy. Může se jednat o iPhone, který díky satelitnímu volání zachrání život svému majiteli, ztracenému v horách. Apple Watch, které včas rozpoznají závažnou chorobu. Nebo AirTag, který pomůže najít odcizeného obřího umělého býka. Život je otázkou priorit a Apple je připraven vám pomoci se vším, co je právě pro vás důležité.

Manolo. Tak pojmenovali majitelé jedné z texaských restaurací obří figurínu býka, kterého umístili na lavičku před svůj podnik ve městě San Antonia. Manolo se ale na svém místě příliš dlouho neohřál – někdo si totiž dal práci s jeho odcizením. Téměř každý z nás již někdy slyšel o někom, kdo s sebou nedopatřením vzal cestou z koncertu, baru nebo večírku domů dopravní značku. Obří býk je ale přece jen jiný kalibr, a majitel restaurace se rozhodl, že po maskotovi bude usilovně pátrat.

Pátrání naštěstí netrvalo dlouho, a to zásluhou samotného majitele, který Manola ještě před jeho instalací vybavil AirTagem. Ve spolupráci s místní policií se nakonec majiteli restaurace podařilo Manola úspěšně lokalizovat. Novopečení majitelé obřího býka se sice zkoušeli chvíli bránit historkou o tom, že jej koupili na zcela odlišném místě, majitel byl ale neoblomný a býka Manola nakonec získal zpět. Nyní mu zbývá jen doufat, že se krádeže Manola nestanou lokálním adrenalinovým sportem.

AirTagy lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.