Zavřít reklamu

Umělá asistentka Siri z dílny Applu se dočká zásadní změny, tedy alespoň podle informací velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. Ten se nechal na svém twitterovém účtu konkrétně slyšet, že dle něj na dnešní úvodní keynote WWDC 2023 Apple oznámí změnu aktivační fráze, kterou je třeba pro spuštění Siri vyslovit. 

Zatímco v současnosti se Siri hlasem aktivuje skrze pokyn „Hey Siri“, nově k tomu má stačit jen vyslovit „Siri“. Ačkoliv se může na první pohled zdát tato změna naprosto minimální, opak je pravdou. Fráze „Hey Siri“ je totiž pro iPhone daleko lépe zaznamenatelná a „pochopitelná“ než jen vyslovení „Siri“ – tím spíš, když tak lze učinit v nejrůznějších přízvucích a tak podobně. Přesně z toho důvodu má Apple pracovat na tomto upgradu již velmi dlouho ve snaze vytvořit jej co možná nejspolehlivěji. 

Kromě změny aktivační fráze se má Siri dočkat dle zdrojů Gurmana i řady dalších upgradů, které z ní mají za cíl vytvořit ještě využitelnějšího „parťáka“. K dispozici má být tedy například hlubší integrace s aplikacemi a službami třetích stran a tak podobně. Jak moc se Siri aplikacím třetích stran „otevře“ ale ukáže až dnešní večer. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.