Zavřít reklamu

Jen několik dní před konferencí WWDC, na které s největší pravděpodobností Apple představí dlouho očekávaný headset pro virtuální a rozšířenou realitu, se vývojáři Stevu Troughton-Smithovi podařilo oklamat aplikaci App Store Connect a ukázat tak potencionální název operačního systému náhlavní soupravy. Měl by jím být „xrOS“.

Po analýze některých open source kódů společnosti Apple se Troughton-Smith pokusil předložit aplikaci vytvořenou pro náhlavní soupravu. App Store Connect sice aplikaci odmítl, ale v chybovém hlášení ji rozpoznal jako binární systém xrOS, přestože Troughton-Smith tento termín nikde nezmínil. Je to další náznak toho, že xrOS bude veřejně známý název operačního systému náhlavní soupravy, jak již dříve uvedl Mark Gurman z agentury Bloomberg.

App-Store-Connect-xrOS

Chybové hlášení, ve kterém se xrOS ani iOS nepíše s velkým písmenem znělo: „Nesprávná platforma. Do balíčku ios jste zahrnuli spustitelný soubor xros arm64. Lze zahrnout pouze spustitelné soubory iOS.“

Apple pravděpodobně stojí za několika krycími společnostmi, které požádaly o ochranné známky na různé další názvy, včetně xrProOS, realityproOS a realOS, zdá se ale stále pravděpodobnější, že se jako název operačního systému náhlavní soupravy nakonec uplatní xrOS.

Očekává se, že společnost nový operační systém představí spolu s iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 a tvOS 17 v rámci keynote na konferenci WWDC 5. června. Dostupné informace naznačují, že půjde o přelomovou akci, pokud jde o produkty jablečného giganta.

Dnes nejčtenější

.