Zavřít reklamu

Asistivní přístup

Asistivní přístup je odlišný od asistovaného přístupu, tedy režimu jedné aplikace. Jedná se o funkci, která uživatelům zjednoduší některé standardní aplikace pro iPhone na jejich nejzákladnější funkce. Omezuje kognitivní zátěž a zároveň udržuje blízké v kontaktu s moderním zařízením. Asistivní přístup můžete aktivovat v Nastavení -> Zpřístupnění, kde zcela dole v sekci Obecné klepnete na Asistivní přístup a aktivujete vše potřebné.

Živá řeč

Funkce s názvem Živá řeč vám v iOS 17 umožní převést text na řeč, ať už osobně, nebo během hovoru. Tuto funkci najdete v Nastavení -> Zpřístupnění -> Živá řeč. Zapněte funkci Živá řeč a klepnutím na možnost Oblíbené fráze vytvořte několik zkratek pro fráze, které často říkáte. Poté můžete Živou řeč aktivovat trojitým klepnutím na boční tlačítko iPhonu nebo ze zkratky Zpřístupnění v Ovládacím centru.

Ovládání blízkých zařízení

Od operačního systému iOS 16 mohou uživatelé ovládat blízká zařízení, která jsou zapnutá a přihlášená ke stejnému účtu iCloud. Spusťte na iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění -> Ovládat zařízení v blízkosti, a poté klepněte na tlačítko Ovládat zařízení v blízkosti a spusťte vyhledávání. Na další obrazovce se zobrazí seznam všech zařízení, která můžete ovládat, a klepnutím na jedno z nich získáte několik možností.

Přepisy zvuků z HomePodu

Na iPhonu si můžete také aktivovat živé přepisy zvuků pro oznámení z HomePodu. Jak na to? Na iPhonu spusťte Nastavení -> Zpřístupnění, zamiřte do sekce Sluch a zde klepněte na Titulky a skryté a titulky. Nakonec aktivujte položku Zobrazovat přepisy zvuku.

Dnes nejčtenější

.