Zavřít reklamu

Sen Tima Cooka o brýlích pro rozšířenou realitu, zdá se, zatím zůstane snem. V poměrně rozsáhlé zprávě, která podrobně popisuje některé problémy spojené s vývojem náhlavní soupravy smíšené reality společnosti Apple, Mark Gurman z agentury Bloomberg vysvětlil, že samostatný produkt společnosti, AR glasses se potýká s podobnými problémy. Brýle pro rozšířenou realitu byly produktem, který původně, než technická omezení snížila očekávání na současnou podobu náhlavní soupravy à la lyžařské brýle, chtěli vytvořit generální ředitel Tim Cook a bývalý šéf designu Jony Ive.

Cupertinský gigant si zřejmě již v počátcích vývoje náhlavní soupravy uvědomil, že dlouhodobý cíl sestrojit brýle pro rozšířenou realitu s dostatečným výkonem je při současných možnostech nesplnitelný. Inženýři spočítali, že brýle by musely poskytovat plný výkon iPhonu při pouhé desetině jeho spotřeby energie, aby nedošlo k přehřátí.

Bývalý manažer společnosti Dolby, Mike Rockwell, který byl najat, aby v rámci Applu vedl vývoj experimentálních náhlavních zařízení, vnímá soupravu jako položení základů pro budoucí zařízení jako jsou právě brýle pro rozšířenou realitu a také způsob jak zajistit zdroje, které jsou v současnosti poměrně omezené.

Jeden ze zaměstnanců pracujících na projektu se pro agenturu Bloomberg s nadsázkou vyjádřil, že společnost pokračuje v práci na „beznadějném“ zařízení jen proto, aby byl Tim Cook spokojený. Navzdory tomu, že do roku 2019 nedošlo k žádnému významnému pokroku pokud jde o brýle pro rozšířenou realitu, Rockwell později v témže roce na setkání všech zaměstnanců sdělil, že by Apple mohl brýle představit již rok po uvedení první náhlavní soupravy, což je časový rámec, který se nyní zdá velmi nereálný.

Apple nakonec jakýkoli vážný vývoj samostatného produktu brýlí odložil na dobu několika let, čímž tuto myšlenku téměř odsoudil k zániku. Současný stav je takový, že za daných podmínek jsme od potencionálního uvedení takového produktu vzdáleni nejméně čtyři roky.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.