Zavřít reklamu

Tisková zpráva: XTB je kromě poskytování brokerských služeb známé i pro svou analytickou a edukační činnost. S příchodem nového roku bylo představeno i několik nových konceptů. V tomto článku přinášíme souhrn těch nejzajímavějších:

Analytické fórum 2023

Analytické fórum je sice již tradiční formát brokera XTB, nicméně i tak stojí za zmínku. Letošní ročník totiž proběhne již ve středu (17. 5.) a čtvrtek (18. 5.) od 18:00. Fóra se zúčastní devět předních odborníků z oblastí na financí, investic i specifických finančních trhů. Těšit se můžeme na Lukáše Kovandu, Ronalda Ižipa, Jaroslava Brychtu a mnoho dalších. Hlavní témata se zaměří na inflaci, měnovou politiku a výhled různých investičních instrumentů do dalších měsíců. Pokud se o investice nebo trading zajímáte, neměli byste na této akci chybět!

Analytické fórum 2023 proběhne online. Bezplatné přihlášení a kompletní program akce naleznete zde

Povídání o Tradingu

Povídání o Tradingu je nový formát, který bude vycházet jednou měsíčně. Podkladem této série je, jak již název napovídá, je videoformát Povídání o trzích, který tvoří  již několik let Jaroslav Brychta s Tomášem Vrankou pod hlavičkou XTB. V tomto případě se ale témata budou točit okolo tradingu a krátkodobého obchodování, které je stále i mezi mnoha investory považováno za „černou magii”. 

Cílem série je tedy vysvětlit širší veřejnosti, jak trading a jeho aspekty fungují. Více než na kreslení do grafů se ale epizody zaměří na vědomosti reálných traderů, kteří se podělí o své dlouholeté zkušenosti. Pořadem budou provázet Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB a Martin Jakubec, Senior Account Manager XTB a jedna z tváří série Live trading. Pro některé epizody si pánové přizvou i další hosty.

První díl, zaměřený na úvod do tradingu a porovnání s dlouhodobým investováním, byl již zveřejněn na YouTube kanálu XTB a je volně dostupný na tomto odkazu:

Série Trading pro začátečníky a videa „Jak obchodovat…”

Tradingu se týkají i další nové formáty. Trading pro začátečníky je série, která si dává za cíl připravit zájemce po obecné a technické stránce. Mělo by se tím pádem jednat o jakýsi odrazový můstek pro začínající tradery. Pokud se chcete naučit fundamentální a technickou analýzu, risk management a další důležité základy, tato série je právě pro Vás! V současnosti jsou na YouTube kanálu XTB dostupné první dvě epizody a další budou postupně přidávány.

Videa „Jak obchodovat…” se poté zaměřují na specifické aspekty různých finančních instrumentů. Tato videa tedy mohou ocenit jak úplní nováčci, tak i zkušenější obchodníci. V rámci této série už vyšla videa „Jak obchodovat ropu”„Jak obchodovat NASDAQ”. Videa zaměřena na další instrumenty budou opět postupně přidávána.

Za zmínku stojí například také videa „Sezónnost v investování a tradingu” nebo „Jak využívat investiční doporučení světových bank”. 

Všechna tato videa a mnohé další jsou volně dostupné na Youtube kanálu XTB

Témata: , , , , , , , , ,

Dnes nejčtenější

.