Zavřít reklamu

Reklamy v průběhu YouTube videí nejsou pro nikoho ničím příjemným. Uživatelé, kteří se reklam nechtějí zbavit placením služby YouTube Premium, se jim snaží vyhnout alespoň za pomoci blokátorů obsahu typu AdBlock a další. Googlu, který YouTube provozuje, je ale toto chování trnem v oku, a rozhodl se přitvrdit.

Od chvíle, kdy YouTube zavedl svou placenou službu YouTube Premium, se všemi možnými způsoby snaží přinutit uživatele k její aktivaci. YouTube Premium přináší řadu výhod, z nichž mezi ty nejoblíbenější patří bezesporu absence reklam nebo možnost přehrávání na pozadí, případně ve formátu Obraz v obraze. Uživatelé jsou ale vynalézaví, a ti, kteří si nechtějí platit YouTube Premium, se snaží přijít se všemi možnými způsoby, jak opatření spojená s bezplatným účtem obejít. YouTube se na oplátku snaží z pochopitelných důvodů všechny tyto snahy bojkotovat.

Uživatelé, kteří sledují YouTube v neplacené verzi, si v poslední době mohli všimnout nejen nárůstu počtu reklam, ale také upozornění na to, že blokátory obsahu jsou zakázané. Ze zmíněného upozornění se uživatelé mohou prokliknout na možnost aktivace YouTube Premium. Podle vyjádření jednoho ze zaměstnanců YouTube se jedná o experiment, který má přilákat více prémiových předplatitelů. Tento krok se ale ze strany uživatelů setkal s obrovskou nevolí, kterou lidé dávají najevo napříč sociálními sítěmi a diskuzními fóry. Spousta uživatelů v této souvislosti uvádí, že nemá problém s reklamami jako takovými, ale s jejich neustále narůstajícím počtem, stejně jako s tím, že v mnoha případech je prakticky nemožné reklamy přeskočit.

Používáte blokátory obsahu, platíte si YouTube Premium, nebo jste se rozhodli se s reklamami na YouTube jednoduše smířit?

Dnes nejčtenější

.