Zavřít reklamu

Pokud srovnáme obchody Google Play a App Store, jistě se shodneme, že na androidí platformě naleznete velké množství škodlivých aplikací. Bohužel v posledních letech se tomuto neduhu nevyhýbá ani App Store, jehož politika umí být velmi kontroverzní. Regulační orgány neustále diskutují, zda v tomto případě nejde o nějakou formu porušení antimonopolních zákonů a zároveň si celá řada vývojářů stěžuje na nesmyslné překážky a jiná omezení.

Zpráva od mobilegamer.biz ukazuje několik anonymních prohlášení vývojářů, kteří v minulosti narazili na nějaké potíže v souvislosti s App Store. Jelikož jde ale o anonymní tvrzení, nelze jejich pravost ověřit. Podíváme-li se na konkrétní tvrzení, jeden z vývojářů například řekl, že dostat do App Store škodlivou aplikaci je velmi snadné. Prý sám narazil na několik i dětských aplikací, u nichž pak vývojáři na dálku zapnuli skryté funkce a proměnili je v hazardní službu. Jiný zas tvrdí, že Apple nedbá tak na kontrolu soukromí tak, jak neustále tvrdí. V jedné seznamovací aplikaci bylo prý vidět, kde se druhá osoba přesně nachází. Poněkud šílené je tvrzení, kdy se jednomu tvůrci nepodařilo do App Store dostat svou aplikaci. Klony jeho aplikace ovšem prošly „bránou Applu“ bez potíží. Další se prý kvůli nesmyslným omezením rozhodl vývoj aplikací pro iOS ukončit a raději se zaměřil na Android.

Podvodné aplikace jsou problémem, na který by se Apple měl zaměřit. Nedávno jsme například přišli s článkem, který upozorňuje na falešné aplikace v Mac App Store týkající se ChatGPT, který zažívá obrovský boom a spousta lidí se na něm chce přiživit. Narazili jste v poslední době v App Store na nějakou nekalou aplikaci?

Dnes nejčtenější

.