Zavřít reklamu

Potom, co nedávno Spotify představilo novou domovskou stránku à la TikTok, která vzbudila smíšené emoce, přichází v rámci nejnovější aktualizace s novým, zajímavým prvkem v podobě widgetu na zamčenou obrazovku iPhonu. Zatímco na spuštění bezztrátové kvality poslechu HiFi, o které se mluví již od roku 2021, si stále budeme muset počkat, widget pro jablečné telefony je k dispozici již nyní a umožňuje rychlý přístup k aplikaci jediným klepnutím. Nejnovější verze aplikace Spotify s tímto widgetem byla vydána dnes a můžete si ji stáhnout v App Store.

Abyste mohli používat widgety na zamčené obrazovce, je zapotřebí mít nainstalován systém iOS 16 nebo novější. Postup je stejný jako u jiných widgetů. Chcete-li jej přidat, klepněte a podržte prst na zamčené obrazovce a pak vyberte tlačítko Přizpůsobit. Objeví se 2 možnosti, Uzamčená obrazovka a plocha. Nyní stačí zvolit uzamčenou obrazovku a klepnout na Přidat widgety. Zbývá dotknout se ikony Spotify ze zobrazeného seznamu a máte hotovo. Widget Spotify se v seznamu zobrazí pouze v případě, že aplikace byla aktualizována na nejnovější verzi.

Mít widget na zamčené obrazovce je sice pěkné, je ale škoda, že Spotify ještě neimplementovalo nativní podporu pro HomePod a nelze jej tedy plně ovládat pomocí Siri v reproduktoru, jako je to možné v případě Apple Music. Stejně tak postrádá podporu AirPlay 2, jež bylo spuštěno už v roce 2018 a přináší mnoho výhod, včetně podpory stereofonně spárovaných HomePodů a další funkcí.

Vypadá to, že Spotify nám dává ochutnat vylepšení po kapkách. Společnost je si vědoma své síly v podobě obsahu, pokud jde ale o inovace, jako by stále na něco čekala. Přitom konkurenční platformy jako Apple Music, Tidal a další implementují stále nová technologická řešení a rozšiřují svoji nabídku.

Dnes nejčtenější

.