Zavřít reklamu

Když Apple vloni v červnu poprvé ukázal svůj chytrý reproduktor HomePod, vyvolal ním u svých fanoušků slušné nadšení. To ale záhy opadlo, jelikož jej Apple na pulty obchodů dodal až na začátku letošního roku. Ještě větší zklamání pak přišlo poté, když začali majitelé této nové hračky zjišťovat, že je oproti konkurenci v mnoha věcech omezená. To se ale Apple chystá alespoň částečně příchodem nové verze softwaru pro HomePod změnit.

Není to tak dávno, co se na světlo světa dostaly informace o tom, jaké novinky by měl nový software pro HomePod obsahovat. Operační systém, který je ve fázi testování označován jako HomePod OS 12.0, měl přinést novinku ve formě přijímání a vytáčení telefonních hovorů přímo přes reproduktor, implementace funkce Najít iPhone či možnost spustit více časovačů současně, což oceníte především v kuchyni.

A právě přijímání a vytáčení telefonních hovorů Apple potvrdil ve včerejší betě iOS 12. Vývojář Guilherme Rambo totiž v betě objevil rozhraní pro nastavení osobních požadavků pro HomePod, které je jich upraveno pro implementaci čtvrté ikony, na které se octne ikona telefonu. V popisku pod ikonami pak již stojí i to, že přes HomePod půjde nově telefonovat, což doposud možné nebylo. Pokud jste totiž chtělo využívat HomePod k telefonování, museli jste hovor nejprve vytočit na telefonu a reproduktor poté využít jen jako hlasitý odposlech. 

homepod novinka ios 12

Díky této novince tak dostane HomePod skutečně zajímavý upgrade, který jeho uživatelé určitě ocení. A kdo ví, třeba se Applu podaří HomePod dalšími upgrady ještě více vylepšit a jeho smart funkce vyrovná s těmi, které nabízí i konkurence a třeba je i překoná. 

Apple HomePod recenze FB

Dnes nejčtenější

.