Zavřít reklamu

Nejsou to jen iPhone, iPad, Mac či Apple Watch, kdo se dočká na podzim nových verzí operačních systémů. I jablečný chytrý reproduktor HomePod totiž dle všeho dostane nový OS, který by měl být opět upravenou verzí iOS 12. Ten by již měl být dle dostupných informací testován mezi malou skupinou zaměstnanců Applu, díky čemuž se o něm dozvídáme vcelku zajímavé informace.

HomePod OS 12.0 beta, jak je údajně nový operační systém zatím označován, přinese pár skutečně zajímavých novinek a objevit by se měl nejspíš společně se všemi systémy na podzim. A co tedy všechno přinese?

Dle dostupných informací se mohou uživatelé HomePodu těšit například na novinku ve formě přijímání a vytáčení telefonních hovorů přímo přes reproduktor, což doposud možné nebylo. HomePod totiž nemá přístup ke kontaktům, takže pokud jste jej chtěli pro hovory používat, museli jste k jejich vytočení použít iPhone a až poté jej přesměrovat právě na HomePod, což je samozřejmě zbytečně komplikované. Stejně tak bude možné procházet hlasovou schránku či historii vašich hovorů. 

Jaká barva HomePodu je vám bližší?: 

Siri, kde mám iPhone? 

Poměrně zajímavá je i implementace funkce Najít iPhone, díky které můžete přes Siri najít své zařízení od Applu snadno a rychle tím, že na něm necháte přehrát zvuk. Pokud tedy občas zápolíte například se ztraceným iPhonem doma v obývacím pokoji, HomePod vám s hledáním parádně pomůže.

Skvělou zprávu máme i pro hospodyňky, které by rády využívaly HomePod jakožto časovač například při vaření. Do HomePod OS 12 totiž přibude možnost spustit více časovačů najednou, díky čemuž si tak budete moci nastavit například odpočet pro pečení kuřete spolu s odpočtem vaření brambor a těstovin najednou. HomePod vám vždy uplynulý čas zahlásí a vy tak již nic nepropásnete.

Vypadá to tedy, že se Apple skutečně snaží na inteligenci svého chytrého reproduktoru zapracovat a udělat z něj přímou konkurenci pro Google či Amazon. Právě asistenti těchto dvou společností totiž HomePod ve smart funkcích značně převyšují, což je zapříčiněno především omezeností Siri. To by se ale mohlo již brzy stát minulostí.

Apple HomePod recenze FB

Dnes nejčtenější

.