Zavřít reklamu

Restore Fund společnosti Apple založený v roce 2021 se dočká rozšíření. Fond je určen k financování špičkových projektů zaměřených na odstraňování uhlíku z přírody, které mají chránit a obnovovat kritické ekosystémy. Apple chce také přispět k rozšíření životaschopných řešení, které si kladou za cíl odstraňování uhlíku pro podniky, které se emisím nemohou vyhnout nebo je snížit pomocí stávajících technologií.

Cupertinský gigant investuje do fondu dalších až 200 milionů dolarů, čímž zdvojnásobí svůj původní závazek. Jeho správou bude pověřena společnost Climate Asset Management, která je společným podnikem HSBC Asset Management a Pollination. Díky nové investici chce Apple odstranit jeden milion tun oxidu uhličitého ročně a zároveň přinést investorům finanční výnos. Dodavatelé, kteří se zapojí do spolupráce, budou moci využívat nové projekty zaměřené na odstraňování emisí oxidu uhličitého.

forest-3801537-les

„Restore Fund je inovativní investiční přístup, který přináší skutečné, měřitelné přínosy pro planetu a zároveň se snaží generovat finanční návratnost,“ řekla Lisa Jacksonová, viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy. „Cesta k uhlíkově neutrální ekonomice vyžaduje hlubokou dekarbonizaci spojenou s odpovědným odstraňováním uhlíku a inovace, jako je tato, mohou pomoci urychlit tempo pokroku.“

V rámci spolupráce Applu s Climate Asset Management by měly dostat zelenou zemědělské projekty s důrazem na životní prostředí, které generují příjmy z udržitelně řízených zemědělských postupů, ale také ty, které cílí na zachovávání a obnovu kritických ekosystémů, které uhlík z atmosféry odstraňují a ukládají. Apple tvrdí, že investice Restore Fund budou podléhat přísným sociálním a environmentálním standardům.

Uhlíkové neutrality již Apple dosáhl pokud jde o jeho firemní provozy a vyzval své dodavatele, aby se do roku 2030 stali také uhlíkově neutrálními. Společnost si klade za cíl, aby do tohoto data byly uhlíkově neutrální všechny související provozy, k čemuž se zavázalo více než 250 jeho výrobních partnerů.

Předchozí investice společnosti Apple do fondu Restore Fund se uskutečnily ve spolupráci s organizacemi Conservation International a Goldman Sachs a byly zaměřeny na snahu obnovit 150 000 akrů trvale udržitelných certifikovaných lesů umožňujících těžbu a ochránit dalších 100 000 akrů původních lesních porostů, pastvin a mokřadů.

Dnes nejčtenější

.