Zavřít reklamu

Cupertinské jablko chce ještě více zezelenat. To, že Apple klade velký důraz na ekologickou stránku výroby i provozu je obecně známo. Společnost dnes přišla se zprávou, že se více než 250 dodavatelů zavázalo do roku 2030 využívat při veškeré výrobě energii z obnovitelných zdrojů. Apple také uvedl, že jeho výrobní partneři nyní využívají více než 13 GWh elektřiny z takových zdrojů, což představuje téměř 30% nárůst v průběhu posledního roku.

Odhodlání Applu neochabuje. Chce si stát za svým cílem být při výrobě všech svých produktů uhlíkově neutrální do roku 2030. Zároveň vyčleňuje 4,7 miliardy dolarů do zelených dluhopisů, s cílem pomoci financovat rozšiřování čistých energetických řešení a snižování emisí po celém světě.

„Ve společnosti Apple jsme uhlíkově neutrální v rámci našich vlastních provozů a každý den inovujeme, abychom se v naléhavé práci na řešení klimatických změn dostali ještě dál,“ řekl generální ředitel společnosti Apple Tim Cook. „S partnery po celém světě přidáváme ještě více obnovitelné energie pro napájení našeho globálního dodavatelského řetězce a investujeme do nové generace ekologických technologií. Rozsah této výzvy je obrovský, ale stejně tak velké je i naše odhodlání ji zvládnout.“ Nezbývá než Applu popřát, aby se mu jeho snažení dařilo a mohl tak dostát svým klimatickým předsevzetím.

Dnes nejčtenější

.