Zavřít reklamu

Budoucí MacBooky se dočkají zřejmě již v příštím roce z hlediska jejich zobrazovacích schopností výrazného kroku kupředu. Jak modely Air, tak Pro totiž dostanou do vínku OLED displeje, díky kterým nabídnou vyšší jas, lepší kontrast, ale zejména pak kvalitnější podání barev v čele s černou. Zdánlivě stejné displeje však stejné ve výsledku nebudou, tedy alespoň podle zdrojů asijského portálu The Elec. 

Zdroje výše zmíněného portálu tvrdí konkrétně to, že ačkoliv chce Apple dostat na své laptopy co nejlepší zobrazovací panely, stále počítá s tím, že je třeba modelové řady Air a Pro vzájemně oddělit, aby na sobě nekanibalizovaly. Pro řadu Pro tedy chystá o poznání lepší OLED panely, které mají být dvouvrstvé (tedy budou mít dvě vrstvy RGB diod), což jim jednak poskytne delší životnost, ale zejména pak podstatně vyšší jas a zřejmě i přesnější podání barev. Naopak Airy dostanou jen jednovrstvé displeje a před řadou Pro se tak budou ve výše zmíněných vlastnostech muset takříkajíc poklonit. Pro běžné uživatele se nicméně bude stále jednat o naprosto famózní stroje, jejichž úroveň díky OLEDům ještě citelně vzroste. Vždyť lepší zobrazovací panely si na nich snad ani nelze přát. Otazníky sice visí v současnosti nad cenou, tu se však dozvíme nejdřív příští rok, kdy se budou novinky pomalu blížit na trh. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.