Zavřít reklamu

O umělé inteligenci je v posledních týdnech a měsících slyšet čím dál tím víc a to zejména díky spoustě veřejnosti uvolněným nástrojům, které umožňují její reálné „osahání“. Pokud vám přijdou její nynější schopnosti naprosto úžasné, pak vězte, že nejste v žádném případě sami. Nadšený je z AI a zejména pak z té GPT využívané Microsoftem i Bill Gates. 

Spoluzakladatel Microsoftu se o umělé inteligenci nedávno rozepsal na svém blogu Gates Notes. Ve svém příspěvku uvedl doslova to, že je podle něj umělá inteligence nejdůležitější pokrok v technologickém světě od příchodu grafického uživatelského rozhraní, které lidem umožnilo snadněji komunikovat s počítači pomocí ikon, nabídek a oken. „Vývoj umělé inteligence je stejně zásadní jako vytvoření mikroprocesoru, osobního počítače, internetu, nebo mobilního telefonu,“ pokračuje Gates na svém blogu a dodává: „Umělá inteligence změní způsob, jakým lidé pracují, učí se, cestují, dostávají zdravotní péči a komunikují mezi sebou. Celá průmyslová odvětví se díky AI přeorientují. Firmy se od sebe budou odlišovat tím, jak dobře umělou inteligenci dokáží využít.“ 

Z Gatesových řádků je jasně patrné, jak moc na umělou inteligenci spoléhá a jak je z ní nadšený. Poměrně zajímavé je přitom to, že o ní má dlouhé roky mnohem větší přehled než tomu je u běžných uživatelů, ale i přesto o ní mluví s nadšením srovnatelným s běžným uživatelem, který si AI nástroje zkouší poprvé. Jen pro zajímavost, s týmem stojícím za OpenAI a tedy i GPT inteligencemi se setkával od roku 2016 a tedy věděl, jakým způsobem vývoj probíhá a jaké pokroky AI dělá. 

Dnes nejčtenější

.