Zavřít reklamu

Přestože nás od představení nových iPhonů 15 (Pro) dělí ještě dobrého půl roku, jejich výroba se začíná rozbíhat na plné obrátky. Předešlé roky ostatně Apple skvěle vyškolily v tom, že nechávat výrobu na poslední chvíli se nemusí vůbec vyplatit. Jak se však nyní zdá, minimálně z hlediska procesorů se Apple nedostatku obávat nemusí, tedy minimálně u řady 15 Pro. 

Asijskému portálu EDN Asia se podařilo zjistit, že ve fabrikách dvorního dodavatele čipů Applu, společnosti TSMC, se již rozběhla hromadná výroba nových A17 Bionic takřka na plné obrátky. Čipy jsou založeny na 3nm výrobní technologii, díky čemuž by měly být zhruba o 20 % výkonnější než jejich předešlá generace a snad až o 35 % úspornější a jak se zdá, TSMC nemá s jejich výrobou alespoň prozatím žádné větší problémy. Zhruba 80 % vyrobených čipů totiž splňuje kontrolu kvality, což je v této oblasti dokonce velmi dobrý nadprůměr. Pokud se tedy podaří udržet výrobní proces ve stejném nastavení i v dalších měsících, což by neměl být problém, minimálně procesorově má Apple pro řadu 15 Pro (Max) „vystaráno“. 

Zatímco řada 15 Pro (Max) se dočká zbrusu nového čipsetu, základní iPhony 15 dostanou stejně jako tomu bylo loni u řady 14 „jen“ rok staré čipy, tentokrát tedy A16 Bionic. Pravdou však je, že ty jsou výkonnostně pro valnou většinu uživatelů zcela dostačující a iPhonům 15 tedy bohatě pro jejich úkony výkonnostně postačí. Je navíc možné, že se Applu opět podaří v tělech telefonů vymyslet určitá hardwarová optimalizace například pro lepší odvod tepla, díky které tak výkon čipů ještě mírně naroste, respektive bude udržitelný po delší dobu. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.