Zavřít reklamu

Za dobu své existence sice dostal AirTag již relativně dost aktualizací jeho firmware, o novinkách v nich však Apple zpravidla informoval pramálo. To se ale minimálně u nedávno vydaných firmware 2.0.24 a 2.0.36 nyní mění. Na vývojářském webu Applu se totiž nyní objevily poznámky, které novinky ve firmware odhalují – a že je vcelku o co stát. 

Podle poznámek Applu přináší firmware 2.0.24 vydaný již před pár měsíci podporu místního vyhledávání pomocí čipu U1 u neznámých AirTagů. Jinými slovy, pokud se ve vašem okolí objeví cizí AirTag a váš iPhone si jej „všimne“, bude-li AirTag aktualizován na 2.0.24, půjde jej přes iPhone místně vyhledat (tedy pomocí navigační šipky a tak podobně), stejně jako tomu je nyní i u AirTagů, které máte zaregistrované pod vaším Apple ID. Díky tomu tedy bude hledání cizích AirTagů ve vašem okolí snažší. Vylepšení se rovněž dostal notifikační systém, který by měl uživatele v případě blízkosti cizího AirTagu na něj intenzivněji upozorňovat, aby se snížilo riziko, že si jej uživatel nevšimne a nechá se jím sledovat. Co se pak týče firmware 2.0.36, který vyšel minulý týden, u toho vyřešil Apple chyby způsobující neakivaci akcelerometru, se kterou se mohli uživatelé občas potkat.

Bohužel stále platí, že aktualizace AirTagu nelze vynutit, jelikož probíhá zcela automaticky na pozadí. Je nicméně možné, že i na tuto věc se Apple do budoucna zaměří, jelikož mít AirTag aktuální se nyní ukazuje jako čím dál tím důležitější vlastnost pro jeho plnou funkčnost. 

Dnes nejčtenější

.