Zavřít reklamu

Jak na iPhone zobrazit heslo k Wi-Fi je postup, který vyhledává mnoho uživatelů jablečných telefonů. Rozhodně se není čemu divit, jelikož se čas od času můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete heslo k bezdrátové síti nějakým způsobem sdílet – například rodinnému příslušníkovi nebo kamarádi, anebo se třeba chcete připojit na jiném zařízení. V prvním zmíněném případě lze samozřejmě využít funkci pro sdílená hesla, problém ale je, že ne ve všech případech funguje tak, jak má, takže se třeba nemusí zobrazit. Pokud byste chtěli heslo k Wi-Fi na iPhonu zobrazit před nějakou dobou, tak by se vám to nepovedlo, jelikož tato funkce byla k dispozici jen na Macu. Situace se však změnila.

Jak na iPhone zobrazit heslo k Wi-Fi

Pokud někdy budete potřebovat na iPhonu zobrazit heslo k Wi-Fi, tak nyní už můžete a rozhodně se nejedná o nic složitého. Systém iOS vám konkrétně může poskytnou přístup ke všem heslům od Wi-Fi sítí, ke kterým už jste někdy byli připojeni. Je ale důležité zmínit, že je funkce pro zobrazení hesla k Wi-Fi k dispozici jen v operačním systému iOS 16 a případně novějším. Pokud tuto podmínku splňujete, tak existují dva způsoby, jak heslo k Wi-Fi zobrazit. Níže najdete postup pro zobrazení hesla k Wi-Fi, ke které jste zrovna připojeni (případně která je v dosahu), na konci článku se pak nachází způsob pro zobrazení hesel ke všem známým Wi-Fi sítím:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak rozklikněte kolonku s názvem Wi-Fi.
  • Zde pak v seznamu Wi-Fi sítí najděte síť, od které chcete heslo zobrazit.
  • Následně v pravé části řádku s názvem Wi-Fi sítě klepněte na ikonu ⓘ.
  • Poté v rozhraní s informacemi a nastavením Wi-Fi sítě klepněte na řádek Heslo.
  • Dále je nutné, abyste se pomocí Face ID či Touch ID autorizovali.
  • Ihned poté už se vám v pravé části řádku heslo k Wi-Fi zobrazí.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu zobrazit heslo k Wi-Fi síti, ke které jste zrovna připojení, případě která je zrovna v dosahu. Pokud byste však chtěli sdílet heslo k Wi-Fi, která v dosahu není, ale už jste k ní někdy byli připojeni, tak můžete. Stačí přejít do Nastavení → Wi-Fi, kde vpravo nahoře klepněte na Upravit, a poté se pomocí Touch ID nebo Face ID autorizujte. Následně v seznamu najděte Wi-Fi, od které chcete heslo zobrazit, a klepněte u ní na ikonu ⓘ. Na další stránce už pak pouze klepněte do kolonky Heslo, které se tak zobrazí. Samozřejmě ho můžete v případě potřeby zkopírovat.

Dnes nejčtenější

.