Zavřít reklamu

Stěhovaní málo kdy probíhá „jako po másle“ a velice často se setkáváme s různými obtížemi. Ve většině případů dochází i ke změně poskytovatele internetového připojení, což byl i můj případ. Domluvil jsem si tedy nového poskytovatele, zapojil router a očekával jsem, že vše bude bez problému fungovat. Avšak nebylo tomu tak. Signál routeru se nedostal ani do jiného pokoje, což byl v mém případě velký problém. Využil jsem tak znalostí ze základní školy a rozhodl jsem se změnit kanál routeru. Na Windows a Android existují parádní aplikace, které vám během několika sekund „vyplivnou“ nejlepší kanál. Ani ve snu by mě však nenapadlo, že v případě macOS nebude ani třeba nějakou aplikaci stahovat. Operační systém macOS totiž umí v nativní aplikaci provést diagnostiku sítě a určit nejlepší kanál. Jak tedy na to?

Jak v macOS zjistit nejlepší kanál pro síť Wi-Fi

Na vašem Macu podržte klávesu Option (Alt) a v horní liště klikněte na ikonku Wi-Fi. Zobrazí se rozsáhlé informace o vašem připojení. Vás však zajímá kolonka Otevřít aplikaci Diagnostika bezdrátové sítě…, na kterou klikněte. Zobrazí se nové okno, které nepotřebujeme, a tak jej ignorujte. V horní liště nyní klikneme na záložku Okno a z rozevíracího menu, které se zobrazí, vybereme možnost Hledat. Otevře se další okno, ve kterém už se po inicializaci a prohledávání okolních sítí zobrazí v levé části Souhrn. Uvnitř souhrnu už vás zajímá kolonka Nejlepší 2,4GHz a Nejlepší 5GHz. Vedle obou kolonek se nachází číslo či čísla, které představují nejlepší kanály. Jednoduše si je stačí kamkoliv zapsat a v nastavení routeru už je jen změnit.

Osobně mi změna kanálu v novém domě pomohla a Wi-Fi signál nyní nedosahuje jen do vedlejšího pokoje, nýbrž dokonce až na zahradu. Pokud tedy máte se signálem Wi-Fi sítě problém i vy, tak silně doporučuji využít tohoto návodu ke zjištění nejlepších kanálů. Poté jednoduše stačí kanály změnit v nastavení routeru a doufat, že se situace zlepší. Magazín Letem světem Applem však není zodpovědný za rozladění či nefunkčnost vaší Wi-Fi sítě. Pokud tedy nastavování routeru a všeobecně nastavení internetové sítě nerozumíte, přenechte tuto činnost někomu zkušenějšímu.

wifi_iphone_icon_Fb

Dnes nejčtenější

.