Zavřít reklamu

Práce na dvou monitorech současně je pro mnohé z nás naprostou samozřejmostí, bez které se již naše workflow neobejde. Čas od času se však můžete dostat do situace, kdy budete muset svůj pracovní stůl mírně přeskládat a z dokonale plynulého přejíždění kurzoru z monitoru na monitor je rázem spíše skok z jedné strany stolu na druhou. To vše se ale samozřejmě dá v nastavení Macu opět napravit tak, aby bylo přejíždění kurzoru z jednoho monitoru na druhý naprosto plynulé a to bez závislosti na poloze displejů.

Změna umístění monitorů

Nejprve je samozřejmě nutné, abychom k Macu či MacBooku připojili monitor, jehož umístění chceme spravovat. Po připojení monitoru klikneme v levé části horní lišty na Apple logo. Zobrazí se menu, ve kterém rozklikneme možnost Předvolby systému… V novém okně, které se zobrazí, otevřeme sekci Monitory (druhá řada, první ikona). Otevře se další okno, ve kterém se přesuneme do záložky Uspořádání. Zde už se zobrazí siluety všech připojených monitorů. Tažením myši si můžete jednoduše přesunout umístění monitoru tam, kde se fyzicky nachází. Po každé změně umístění dojde ke kalibraci a vy si tak ihned můžete pomocí myši zjistit, zda-li je umístění správné. Jakmile bude uspořádání hotovo, stačí předvolby vypnout.

Že se tato možnost nastavení skutečně hodí by vám mohl potvrdit jeden můj kamarád, který o této funkci nevěděl a musel si přeorganizovat půlku stolu, aby si mohl dát druhý monitor tak, jak to bylo nastaveno ve výchozím nastavení. Když jsem se ho poté zeptal, proč má druhý monitor tak nešťastně umístěný, tak mi odpověděl, že mu to jinak není systémem dovoleno. Poté jsem mu ukázal tento trik a na kamarádovi bylo vidno, že by se nejraději něčím praštil do hlavy. Snad tento návod pomůže i vám a nedopadnete stejně nešťastně, jako můj kamarád.

mac_monitory_fb

Dnes nejčtenější

.