Zavřít reklamu

Po posledních updatech operačního systému OS X se začínají v našich diskusích i komentářích pod články objevovat stížnosti na problémy s připojením počítačů Mac k Wi-Fi sítím. Nejedná se o problém, který by pociťovali miliony uživatelů, ale pokud vás trápí například nemožnost připojit se k Wi-Fi síti, nutnost neustále zadávat i uložené hesla nebo například chyba, kdy se Mac automaticky nepřipojí k domácí Wi-Fi po restartování nebo probuzení z režimu spánku, jistě přijde vhod návod na to, jak takové problémy celkem spolehlivě řešit.

Jedná se samozřejmě o obecný postup, který by měl pomoci vyřešit většinu problémů s Wi-Fi připojením počítačů Mac, samozřejmě je však možné, že nebude funkční na problémy všech uživatelů na světě. Předtím než začneme nejprve zkuste restartovat váš počítač, provést takzvaný SMC a PRAM reset, restartovat váš Router a zkusit v OS X vypnout a znovu zapnout Wi-Fi. Pokud nic z toho nepomůže a problémy stále přetrvávají, vyzkoušejte níže uvedený postup, který by měl většinu běžných problémů s Wi-Fi připojením na Macu vyřešit. Předtím se však ujistěte, že máte heslo ke své domácí Wi-Fi síti a také k dalším Wi-Fi, ke kterým se obvykle připojujete. Postup totiž smaže uložená hesla Wi-Fi sítí.

1. Vypněte Wi-Fi připojení pomocí menuBar a položky AirPort – Turn Airport off.

2. Kdekoli ve finderu stiskněte klávesovou zkratku Cmd + Shift + G.

3. Objeví se okno Go to the folder, do kterého zadejte cestu: /Library/Preferences/SystemConfiguration/

apple_airport_fix_problem

4. Ve složce SystemConfiguration označte soubory

  • com.apple.airport.preferences.plist
  • com.apple.network.identification.plist
  • NetworkInterfaces.plist
  • preferences.plist
fix_airport_problem_os_x

5. Pro jistotu zkopírujte označené soubory na plochu nebo do jakékoli nově vytvořené složky, ve které je budete zálohovat.

6. Výše uvedené soubory odstraňte ze složky SystemConfiguration do koše a ten vysypte.

7. Restartujte Mac a znovu spusťte Wi-Fi připojení.

Pokud by se objevil jakýkoli problém, stačí když uložené a zálohované soubory ze SystemConfiguration zkopírujete zpět do složky SystemConfiguration. Postup by měl vyřešit všechny běžné problémy s Wi-Fi připojením.

Dnes nejčtenější

.