Zavřít reklamu

Kromě toho, že Apple před nedávnem vydal pro veřejnost iOS 16, o kterém se zcela očekávaně mluví nejvíce, tak jsme se do dočkali také vydání watchOS 9, tedy nové verze operačního systému pro Apple Watch. I tento systém přichází s několika novinkami, které se především týkají měření aktivity. Někteří uživatelé si však již tradičně stěžují na snížení výdrže baterie jablečných hodinek po instalaci aktualizace. V tomto článku se proto podíváme na 5 tipů, jak je možné výdrž baterie Apple Watch prodloužit.

Režim nízké spotřeby

Dlouhou dobu nabízely Apple Watch tzv. Rezervu, v rámci které došlo k vypnutí naprosto všech funkcí a zobrazení času za účelem získání co nejdelší výdrže baterie. S příchodem watchOS 9 byla však Rezerva nahrazena klasickým Režimem nízké spotřeby, který deaktivuje či omezí některé základní funkce, aby se šetřila baterie, avšak stále s tím, že hodinky budou použitelné. Režim nízké spotřeby můžete aktivovatovládacího centra, které otevřete přejetím prstu ze spodní hrany displeje nahoru. Zde už jen stačí klepnout na prvek s aktuálním stavem nabití. Rezervu už nikde v systému nenajdete a aktivovat ji můžete pouze tak, že Apple Watch vypnete, a poté je zapnete podržením digitální korunky.

Vypnutí probuzení displeje

Displej na vašich Apple Watch můžete aktivovat hned několika způsoby. Buď na něj můžete klepnout, popřípadě pootočit digitální korunkou. Asi nejčastěji však využíváme probuzení zvednutím zápěstí směrem nahoru. Tato funkce je velmi užitečná, relativně často však může docházet ke špatnému vyhodnocení pohybu, což vede k probuzení displeje v nesprávnou chvíli. A vzhledem k tomu, že displej patří mezi nejnáročnější součásti Apple Watch, tak dochází k nadměrné spotřebě baterie. Pro vypnutí funkce stačí přejít do aplikace Watch, kde pak přejděte do Moje hodinky → Zobrazení a jasvypněte funkci Probudit zvednutím zápěstí.

Deaktivace sledování srdeční aktivity

Apple Watch disponují hned několika různými senzory, které jsou z velké části věnovány získávání údajů o srdci. Především při sledování aktivity, potažmo při cvičení, jsou všechny tyto senzory aktivní a spotřebovávají baterii. Pokud Apple Watch využíváte jen jako prodlouženou ruku iPhonu, popřípadě pokud zkrátka a jednoduše nepotřebujete srdeční aktivitu sledovat, tak můžete provést úplné vypnutí. Stačí přejít do aplikace Watch, kde otevřete Moje hodinky → Soukromí a zde aktivujte možnost Srdeční tep.

Snížení jasu

iPhone, iPad i Mac upravují jas automaticky na základě okolního osvětlení tak, aby byl displej čitelný, ale zároveň aby nedocházelo k nadměrné spotřebě baterie. Apple Watch však tento senzor intenzity okolního osvětlení nemají, a tak svítí pořád stejně. Uživatelé si však mohou nastavit ručně celkově tři úrovně jasu a platí, že čím nižší úroveň nastavíte, tak tím nižší bude spotřeba baterie. Pro snížení jasu tak stačí na Apple Watch přejít do Nastavení → Zobrazení a jas. Zde už jen stačí, abyste klepnutím na ikonu menšího sluníčka jas snížili na nejnižší hodnotu.

Úsporný režim pro chůzi a běh

Jak už bylo zmíněno výše, tak především při cvičení dochází k nadměrné spotřebě energie baterie, jelikož jsou v pohotovosti veškeré systémy a senzory. Kromě nového Režimu nízké spotřeby nabízí Apple Watch již delší dobu také Úsporný režim, a to při měření chůze a běhu. Pokud cvičíte několik hodin denně a baterie Apple Watch vám jednoduše nevydrží, tak můžete provést aktivaci tohoto úsporného režimu, kdy se vám při chůzi nebo běhu nebude zaznamenávat srdeční aktivita. Toho docílíte tak, že přejdete do aplikace Watch,kde otevřete Moje hodinky → Cvičení a zde zapněte funkci Úsporný režim.

Dnes nejčtenější

.