Zavřít reklamu

Jak jistě většina z vás ví, tak od iPhonu XS, který byl představen v roce 2018, můžete na jablečných telefonech využívat Dual SIM. To znamená, že můžete mít v iPhonu dvě SIM karty – jednu fyzickou a druhou eSIM, u nejnovějších iPhonů 13 už dokonce můžete využít dvě eSIM a na klasickou fyzickou SIM kartu úplně zapomenout. Co se týče různých možností Dual SIM v rámci iOS, tak se nejedná o nic úplně ideálního a Android je na tom bohužel o dost lépe, jelikož mobilnímu systému od Applu chybí několik základních funkcí. Postupně se je však kalifornský gigant snaží přidávat v rámci aktualizací.

Jak na iPhone ve Zprávách změnit SIM kartu

Mezi jednu z novinek na poli využívání Dual SIM patří bezesporu změna SIM karty ve Zprávách, a to v každé konverzaci zvlášť. To znamená, že pokud byste při chatování s nějakým uživatelem potřebovali aktuálně využívanou SIM kartu jednoduše vyměnit, tak velmi jednoduše můžete. Stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak si rozklikněte konverzaci, ve které chcete SIM kartu změnit.
  • Následně v horní části obrazovky klepněte na profil (fotku a jméno) uživatele.
  • V menu, které se objeví, pak rozklikněte sekci s názvem Řádek konverzace.
  • Zde už si jen v malém menu stačí vybrat SIM kartu, kterou chcete využít.
  • Nakonec nezapomeňte vpravo nahoře klepnout na tlačítko Hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na vašem iPhonu v aplikaci Zprávy jednoduše měni využívané SIM karty. Pokud tedy někdy v budoucnu budete potřebovat změnit SIM kartu, například kvůli přidělení pracovní SIM, popřípadě z důvodu slabého signálu apod., tak nyní již víte, jak na to. Rozhodně se nejedná o nic složitého a je fajn vidět, že se Apple snaží možnosti Dual SIM v iOS rozšiřovat. Prozatím nám ale například chybí možnost nastavení zvláštního vyzvánění pro každou SIM a mnoho dalšího, tak se třeba dočkáme.

Dnes nejčtenější

.