Zavřít reklamu

Stát v čele nejhodnotnějšího technologického giganta světa se rozhodně vyplatí. Svědčí o tom minimálně žebříček společnosti Fortune točící se okolo toho, jak šéfové světových společností vydělávají, ve kterém právě Tim Cook z Applu velmi zabodoval. 

Podle průzkumu Fortune si Cook za minulý rok vydělal neuvěřitelných 770,5 milionů dolarů, byť je třeba jedním dechem dodat, že je tato cifra brutálně ovlivněna zhodnocováním akcií, které Cook za své působení v čele Applu postupně dostává. Jeho plat jako takový je totiž standardně v řádech nižších jednotek milionů dolarů, zato akcie tlačí jeho výdělek extrémním způsobem nahoru. Nyní jsou sice na sestupu kvůli celosvětovému propadu hodnoty technologických společností, nicméně tento trend se prakticky 100% dříve či později otočí a držitelé akcií (nejen) Applu začnou opět bohatnout. 

Zdá se vám, že si Tim Cook za loňský rok dle Fortune polepšil až moc? Ale kdež. Na generálního ředitele SpaceX a Tesly Elona Muska totiž v žádném případě nemá, jelikož ten si za loňský rok přišel opět díky akciím, nejrůznějším náhradám a tak podobně na neuvěřitelných 23,5 miliard dolarů. U Muska je nicméně třeba jedním dechem dodat, že svůj majetek ve formě akcií je schopen sám od sebe velmi snadno sestřelit a to klidně jediným tweetem. Kvůli tomu jej je proto třeba brát s určitým nadhledem, stejně jako celý žebříček Fortune. Přeci jen, dokud nebudeme mít k dispozici dokumenty přímo od Applu podané příslušným úřadům. 

Dnes nejčtenější

.