Zavřít reklamu

Zatímco technologičtí giganti jako Sony nebo Facebook v současné době čím dál více sázejí na virtuální realitu a nebojí se do ní investovat, Apple se zatím drží stranou. O příslušenství pro VR se dosud spíše pouze spekuluje a nevypadá to, že by se situace měla jakkoli radikálně změnit. Čím to může být?

Odpověď na tuto otázku poskytl částečně CEO Applu Tim Cook, který, jak se zdá, nebude zas tak oddaným a nadšeným fanouškem virtuální reality. „Neexistuje žádná náhrada lidského kontaktu,“ uvedl tento týden v rozhovoru pro magazín BuzzFeed News během své návštěvy Japonska.

Cook již dříve v minulosti naznačil, že Apple se zajímá mnohem více o potenciální uplatnění aplikací s podporou rozšířené reality. Komentáře z tohoto týdne se ale také zdají být zakukleným útokem proti Facebooku. Před dvěma lety totiž společnost Facebook koupila výrobce brýlí pro virtuální realitu Oculus. Počátkem tohoto měsíce byl konečně odhalen výsledek tohoto kroku, vypadalo to ale lehce rozpačitě.

„Myslím si, že pro virtuální realitu existuje jistě pár zajímavých aplikací, ale neřekl bych, že půjde o natolik masově rozšířenou technologii, jako je rozšířená realita,“ řekl Cook. „Bude nějaký čas trvat, než si rozšířená realita najde své místo na Slunci, ale myslím si, že bude o co stát. Možná bychom mohli vést produktivnější konverzaci, pokud máme oba zkušenosti s rozšířenou realitou, že? Myslím si, že takovéto věci jsou lepší, pokud jsou součástí rozhovoru, a ne překážkou v něm. Chcete přece, aby ho technologie posílila, ne aby v něm překážela. Všechny tyto technologie nás mají spojit, ale není výsledek nakonec takový, že nás rozdělují?“

Tim Cook

Zdroj: Gizmodo.com

Dnes nejčtenější

.