Zavřít reklamu

S příchodem rozšířené reality se udály změny nejenom v oblasti mobilních her, ale také v kategorii hraček, které tak nyní mohou být interaktivnější než kdykoli předtím. Ještě před pár lety by nikdo nečekal, že se tato proměna odehraje i na poli dětských omalovánek, ale produkt Neobear World’s Tour, který si v dnešní recenzi představíme, je toho důkazem pravého opaku.

Neobear World’s Tour je sada tři knížek omalovánek bez barevné předlohy. Každá knížka s měkkou vazbou čítá okolo 18 stran a děti s nimi navštíví dohromady 23 zemí světa od Japonska, Ruska, Nizozemska až po Anglii, Ameriku, Čínu nebo dokonce starověký Egypt. Celkem sada nabízí více jak 50 obrázků k vybarvení, přičemž se v drtivé většině případů jedná o charakteristické budovy, předměty, sporty či profese pro danou zemi – v případě Anglie o Big Ben, Tower Bridge a dvoupatrový autobus, u Nizozemska zase o tulipány, větrný mlýn a krávu.

Na první pohled tak Neobear World’s Tour vypadají jako naprosto obyčejné omalovánky, opak je však pravdou. Ve skutečnosti totiž všech více jak 50 obrázků je možné oživit právě díky rozšířené realitě. Je k tomu potřeba si do telefonu nebo tabletu stáhnout bezplatnou aplikaci Popup AR Paintings, spustit ji, povolit přístup k fotoaparátu a namířit na přední stránku jedné ze tří knížek. Aplikace pozná, o jaké konkrétní omalovánky se jedná a požádá o naskenování příslušného QR kódu, který lze spárovat až s pěti zařízeními. Pak už jen stačí telefonem nebo tabletem namířit na některý z obrázků, ten rázem na displeji ožije a zobrazí se ve 3D podobě, kterou je možné si prohlédnout ze všech stran.

Tím nejzajímavějším ale je, že obrázky se v rozšířené realitě zobrazí přesně tak, jak je vybarvíte. Je úplně jedno, jaké barevné kombinace použijete a zda budou korespondovat s reálným světem. Aplikace je dokáže zpracovat za všech okolností a ve 3D zobrazit vaše dílo přesně tak, jak jste jej vytvořili. Použít lze i nevybarvené obrázky.

Samotná aplikace je kompletně v angličtině, tudíž může dětem posloužit i jako edukační pomůcka při učení anglického jazyka. Lze ji ale přepnout také do němčiny, ruštiny, španělštiny, francouzštiny, arabštiny, čínštiny, korejštiny a dalších asijských jazyků. Po naskenování obrázku se kromě vyobrazení jeho 3D podoby také automaticky spustí doprovodná hudba a v některých případech i charakteristické zvuky. Skrze ikonu v rozhraní je navíc možné obrázky rozpohybovat (například tučňák skočí do vody) a nechat si přehrát vyprávění, kdy se o dané zemi dozvíte další zajímavosti. Předčítání je opět ve výchozím stavu v angličtině a lze jej přepnout do výše zmíněných jazyků. Aplikace také umožňuje pořízení snímku a nahrání patnáctisekundového videa obrazovky.

Pro děti, které rády vybarvují omalovánky a jejich rodiče je chtějí naučit například anglicky, je sada Neobear World’s Tour naprosto ideální. Jedná se o ukázkový příklad metody „škola hrou“, kdy si děti nejenom vybarvují, ale také se učí cizí jazyk a dozvídají se základní informace o zemích z celého světa. A mladší děti, které mají učení teprve před sebou, si naprosto vystačí s tím, že své vybarvené obrázky mohou v podstatě oživit a přenést je částečně do reálného světa na displeji telefonu nebo tabletu.

Neobear World’s Tour omalovanky FB

Dnes nejčtenější

.