Zavřít reklamu

Pokud aktuálně vlastníte, popřípadě pokud jste někdy v minulosti vlastnili iPhone s Touch ID, tak jistě víte, že se v horní části obrazovky nachází horní lišta, ve které se zobrazuje například čas, informace o Wi-Fi, signálu stavu nabití baterie apod. S příchodem novějších iPhonů s Face ID jsme si museli zvyknout na výřez v horní části obrazovky, který zapříčinil zmenšení horní lišty, čímž došlo také k omezení zobrazování některých informací, například procent nabití baterie. S příchodem iOS 15 však můžete do levé části horního řádku vložit emoji, což se může některým uživatelům zajisté líbit.

Jak nastavit do horního řádku na iPhonu emoji

Abyste mohli do horního řádku na iPhonu nastavit emoji, tak je nutné využít nových režimů Soustředění, jejichž příchodu jsme se dočkali v iOS 15. Pokud už jste se někdy vrhli do nastavení režimu Soustředění, tak zajisté víte, že si u něj můžete nastavit vlastní ikonu, potažmo emoji. A právě tohle emoji si můžete nechat zobrazit v levé části horního řádku, hned vedle času. Celý postup tedy tkví v tom, že si vytvoříte nový režim Soustředění s vlastní ikonou, která se má v horním řádku zobrazit, a poté jej budete využívat. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Zde následně sjeďte o kousek níže a rozklikněte kolonku Soustředění.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravém horním rohu klepněte na ikonu +.
  • Následně se zobrazí průvodce pro vytvoření režimu, kde klepněte na Vlastní.
  • V dalším kroku si klasicky nastavte libovolný název režimu, společně s barvou.
  • Poté je ale nutné si níže vybrat emoji, které bude režim využívat – to se pak zobrazí v horním řádku.
  • Jakmile si emoji vyberete, tak klepněte ve spodní části obrazovky na tlačítko Dále.
  • Pak si vyberte kontakty a aplikace s povolenými oznámeními a klepněte na Povolit.
  • Nakonec stačí, abyste ve spodní části obrazovky potvrdili vytvoření režimu klepnutím na Hotovo.

Po aktivaci nově vytvořeného režimu Soustředění už se vám v levé části horního řádku, hned vedle času, objeví emoji, které jste si zvolili. Je ale nutné zmínit, že emoji může být přebito polohovými službami. Pokud tedy nějaká aplikace aktuálně využívá polohové služby, tak dojde ke skrytí emoji, namísto kterého se zobrazí šipka polohových služeb. Ve většině případech ale za dlouhodobé vyobrazení této šipky může aplikace Počasí – stačí tedy, abyste jí omezili přístup k poloze, a to v rámci Nastavení -> Soukromí -> Polohové služby. Nejjednodušší to mají uživatelé, kteří polohové služby nevyužívají vůbec. Těm se totiž emoji v horním řádku bude zobrazovat neustále.

emoji_horni_radek_iphone_fb

Dnes nejčtenější

.